El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu denuncia tracte de favor en l’adjudicació d’un estudi comercial, el passat octubre de 2012, a una empresa d’un dirigent de CiU per 18.000 € sense estudiar cap altra oferta.

Aquesta adjudicació directa es va fer a través de la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell sense cap mena de publicitat, ni concurs, fet que no seria possible per contractes de serveis de més de 18.000 €. A més, els grups municipals tampoc han pogut consultar les conclusions de l’estudi, ja pagat, tot i demanar-ho en vàries ocasions.

Progrés manifesta que, tot i que la llei permet fer adjudicacions directes per imports superiors a 18.000 €, resulta evident que l’Alcalde Batalla ha anat al límit de la legalitat per no haver de fer concurs, i a més, ho ha adjudicat a un company de CiU sense estudiar cap altra oferta.

Progrés ja ha reiterat en vàries ocasions la necessitat de millorar la transparència de les adjudicacions menors d’obres i serveis a través de la valoració de diferents propostes i pressupostos. D’aquesta manera, s’evitaria les adjudicacions “a dit” sense criteris tècnics.

El mes greu és que l’estudi del comerç, és que no ha servit per a res. L’Ajuntament juga a fer frivolitats, malgastant diners i no donant solucions, en un moment de greus dificultats del comerç local. El que cal és obrir un debat entre tots els sectors implicats i escoltar la veu d’experts en la matèria per veure la conveniència o no de la implantació d’una gran superfície. També es lamenta que l’estudi no ha servit per dinamitzar el comerç de la ciutat sinó per justificar la instal•lació d’una gran superfície a la Seu, fet que demostra la nul·la utilitat del mateix.

(Text: Progrés)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada