oscar ordeig

El grup municipal de Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell lamenta el no  de l’Alcalde Batalla a demanar la construcció del Túnel de Tres Ponts, a la C-14, durant el 2015 durant el Ple del Parlament de Catalunya.

El Parlament ha acordat elaborar el projecte i millores en el traçat actual, però sense demanar l’inici de les obres durant el 2015, tal i com proposava l’esmena del PSC.

El diputat Òscar Ordeig ha lamentat que la inversió a Catalunya, pel 2015, creixerà un 12% mentre que la inversió al Pirineu i l’Aran caurà un 37%. Una nova discriminació i abandonament per part del Govern de la Generalitat cap a una de les zones més castgades per la crisi i que menor inversió pública reben.

Ordeig defensa que el conseller de Territori, Santi Vila, rebi als Alcaldes afectats i a representants de les persones que han fet la recollida de signatures per tal de poder fer arribar la seva inquietud i trobar una solució definitiva. Així com, prioritzar la construcció del túnel de la carretera C-14i reservar una partida pressupostària al pressupost del 2015 per tal de poder iniciar les obres del nou túnel aquest mateix any.

 Tal i com assenyalen els veïns en la seva recollida de signatures, fa diversos anys que els veïns de l’Alt Urgell estan esperant una solució definitiva, amb la construcció d’un túnel, davant la perillositat d’aquest ram. Els despreniments de pedres, i la perillositat del seu traçat, fan més necessari que mai la construcció d’un nou túnel i la instal·lació de mesures de protecció per evitar accidents i destrosses als vehicles i danys personals.

Cal recordar que aquesta reivindicació compta amb el suport de la majoria dels Ajuntaments i institucions de l’Alt Urgell, els quals han aprovat resolucions en la mateixa línia. Cal, però, demanar un termini concret sobre l’inici de les obres.

Ordeig afirma que “continuarem insistint en la necessitat de començar les obres del túnel durant el 2015, amb propostes al Parlament i arreu del territori i ajudant a les persones que estan recollint signatures per defensar-lo. Fa més de 10 anys que estem donant voltes amb el projecte sense que s’hagi avançat en la construcció”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada