progres

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell ha presentat un escrit al registre municipal on es demana un informe jurídic sobre la legalitat de les contractacions fetes entre els anys 2007 i 2014 a l’empresa EFIAL per part de l’Ajuntament i de la Societat municipal HIULS.

L’escrit en qüestió detalla que davant la informació facilitada pels serveis municipals, a petició del grup de Progrés respecte a les contractacions de l’Ajuntament de la Seu i de la societat municipal HIULS, amb l’empresa EFIAL consultoria SL., des de l’any 2007  fins a l’any 2014, i que han donat com a resultat l’emissió de 68 factures, per part de l’empresa EFIAL, adreçades i pagades per l’Ajuntament i la societat HIULS. Aquestes factures responen a les contractacions realitzades per l’Ajuntament i per la  societat HIULS, amb un import global de quasi 500.000 euros.

Per aquest motiu, Progrés demana a l’alcalde, Sr. Albert Batalla, que doni les indicacions oportunes al Secretari de l’Ajuntament perquè emeti, en el termini d’un mes, un informe jurídic que expliqui el procediment administratiu emprat per a realitzar totes les contractacions, tant de l’Ajuntament com de la societat HIULS a l’empresa EFIAL, des de l’any 2007 fins al 2014. Aquest informe, sobre les 68 factures facilitades, hauria de concloure, segons el criteri jurídic del Secretari, si aquestes contractacions s’han ajustades a dret, d’acord amb la normativa legal vigent.

El mateix grup municipal afirma que quan l’informe del secretari estigui a disposició dels 17 regidors que conformen l’Ajuntament de la Seu es podrà clarificar si les contractacions en qüestió s’han efectuat correctament i ajudarà a aclarir els dubtes que s’hagin pogut produir.

Fa pocs dies es va rebutjar una moció de Progrés que proposava iniciar els tràmits per a la dissolució de la Societat municipal  d’Habitatge i Urbanisme La Seu (HIULS) per utilitzar-se com una societat instrumental i sense les garanties necessàries de control i transparència. També la suspensió de les contractacions a l’empresa en qüestió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada