El grup municipal de Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha presentat una moció, pel plenari de la setmana que ve, on es demana que no es suprimeixin les subvencions de la Generalitat de Catalunya per a les escoles municipals de música. Això, després que el pressupost 2014 de la Generalitat no contempli un partida amb aquesta finalitat.

L’any 1993 la Generalitat va signar un conveni de fiançament amb els municipis com a reconeixement de l’esforç de l’administració local per establir l’oferta pública d’aquests ensenyaments i, així, socialitzar l’accés a la cultura.

La sostenibilitat d’aquests centres educatius s’està veient greument afectada des del curs 2010/2011 a causa d’un descens molt considerable en l’aportació del Departament d’Ensenyament, que ha passat dels 600 als 230 €/alumne en edat d’escolarització, i de l’impagament dels recursos compromesos.

Aquest fet ha portat al tancament o privatització d’algunes escoles, l’increment de quotes o l’augment del dèficit de les administracions locals.

La Generalitat de Catalunya no preveu cap ajut per a les escoles de música municipals per a l’any 2014.Aquest fet posa en perill la viabilitat i continuïtat de l’escola de música de La Seu, com també de diferents escoles del territori.

Així, Progrés demana al Plenari de l’ajuntament que es sol•liciti al Departament d’Ensenyament que continuï mantenint el suport econòmic a les escoles municipals de música, almenys en els nivells mantinguts fins ara, instant-lo a fer una planificació de futur per al finançament en els propers anys, que garanteixi la continuïtat i qualitat de les escoles municipals de música.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada