Progrés de la Seu vol un front comú i una reunió amb el Conseller Puig per la nova línia elèctrica

seu-durgellEl grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu ha presentat una proposta de plenari per tal de trobar la unitat d’acció del territori i sol·licitar una reunió amb el Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, per defensar canvis en el projecte actual.

La moció de Progrés proposa mostrar el recolzament de l’Ajuntament a les al·legacions presentades pels Ajuntaments de Ribera de l’Urgellet, Montferrer i Castellbò i les Valls de Valira. També una reunió urgent amb el Conseller d’Empresa i Ocupació per exposar les preocupacions pel projecte actual i els perjudicis que tindria pels municipis i propietaris afectats, tal i com es presenta.

Per últim, el text afirma que, si és necessari, es contractaren els serveis tècnics d’un despatx especialitzat per tal de disposar d’una proposta ben fonamentada que garanteixi, en cas de construcció de la nova línia de 220 KV, que es farà amb el mínim impacte possible i que es desmuntarà l’actual línia de 110 KV.

El mateix PSC-Progrés recorda que la sol·licitud d’aprovació del projecte d’execució i declaració d’utilitat pública de la línia elèctrica de 220 kV per la connexió entre Adrall i la Frontera d’Andorra per part de Red Eléctrica de España (REE).

També que l’impacte ambiental i paisatgístic d’aquesta infraestructura afecta de manera important al conjunt del nostre territori. Tenint afectacions en els sector turístic i econòmic. A més, els diferents Ajuntaments i propietaris afectats han presentat al·legacions per tal de minimitzar els efectes negatius d’aquesta obra.

Des del mateix grup municipal es creu que cal esgotar tots els recursos possibles per tal d’assegurar que s’accepten les al·legacions que s’han presentat. El Departament d’Empresa i Ocupació és l’organisme encarregat de rebre i resoldre les al·legacions presentades.

Per últim, cal remarcar que en moltes de les al·legacions es proposava l’elaboració d’un pla especial, la modificació del traçat actual, el desmuntatge de la línia actual o el soterrament de la nova línia, entre d’altres.

El portaveu del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, afirma que “el projecte actual perjudica els interessos públics i privats del territori. Calen millores per reduir el seu impacte”.

Text i foto: PSC Progrés

TOTES LES NOTÍCIES