El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell va proposar, durant l’últim plenari, una profunda reflexió i accions immediates sobre el comerç de la ciutat i obrir una debat ciutadà sobre la conveniència o no, de les grans superfícies comercials a les afores de La Seu.

Progrés veu amb molta preocupació el degoteig de tancaments de botigues i negocis i la falta d’accions de dinamització per part de l’Ajuntament. Per aquest motiu, es reclama una reflexió urgent entre el sector públic i el privat, amb l’objectiu de pal•liar la davallada actual i definir una estratègia conjunta de futur.

Des del grup municipal s’afirma que es continuarà insistint en la necessitat d’impulsar mesures per reactivar el centre històric i comercial. Cal incentivar l’obertura dels locals tancats i ajudar a les empreses amb dificultats.

Totes aquestes accions han d’anar acompanyades de partides econòmiques per millorar la imatge i la neteja de la ciutat. Element imprescindible per aixecar el comerç i el turisme.

Des del mateix grup municipal es recorda que, malgrat disposar de més de 12 milions d’euros al pressupost municipal del 2013, no es preveu cap partida per reactivar el comerç i el turisme.

Tot i això, totes aquestes accions no es podran dur a terme si l’equip de govern de CiU no obre un procés de diàleg i de consens entre tots els agents implicats.

El portaveu del grup de Progrés, Òscar Ordeig, ressalta que “la passivitat de l’Ajuntament ajuda a enfonsar encara més, l’economia local. La Seu té molts actius que no s’estan aprofitant i que generarien ocupació”.

Text i foto: Progrés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada