Progrés de la Seu, satisfet que el Parlament debati la proposta sobre la línia elèctrica entre Adrall i Andorra

ordeig

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de La Seu es mostra satisfet que, finalment, el Parlament de Catalunya debatrà la proposta sobre la línea elèctrica de 220 KV entre Adrall i Andorra.

D’aquesta manera, la proposta pretén donar suport a les al·legacions presentades pels Ajuntaments de La Seu d’Urgell, Ribera de l’Urgellet, Montferrer i Castellbò i les Valls de Valira en contra de l’aprovació del projecte d’execució de la línia elèctrica per la connexió entre Adrall i la Frontera d’Andorra per part de Red Eléctrica de España (REE).

Aquestes al·legacions pretenen minimitzar els efectes negatius d’aquesta obra i es proposava, entre d’altres, l’elaboració d’un pla especial, la modificació del traçat proposat, el desmuntatge de la línia actual o el soterrament de la nova línia.

El grup del PSC al Parlament, a través del Diputat i Regidor Òscar Ordeig, recolza aquestes al·legacions i dóna continuïtat a les iniciatives del grup municipal de Progrés a l’Ajuntament de la Seu, presentant i defensant aquesta iniciativa.

A més, Progrés afirma que cal esgotar tots els recursos possibles per tal d’assegurar que es canvia el projecte actual. També es recorda que el Departament d’Empresa i Ocupació és l’organisme encarregat de rebre i resoldre les al·legacions presentades.

La proposta parlamentària també vol concretar una reunió urgent amb el Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i els alcaldes dels Ajuntaments afectats per consensuar les mesures a emprendre.

Ordeig afirma que “després del vot negatiu de CiU a l’Ajuntament de la Seu, esperem que aquesta vegada el Parlament ajudi a modificar una projecte que perjudica greument el territori, tan econòmicament com ambientalment”.