ordeig

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu proposarà una congelació dels impostos municipals pel 2015 per tal de no augmentar més la pressió fiscal als ciutadans i empreses de La Seu, així com, bonificacions de l’IBI a les zones més sensibles del centre històric per evitar el creixent abandonament per part de veïns i comerciants.

Progrés recorda que l’augment de l’IPC a Catalunya entre els anys 2003 i 2014 ha estat del 19,6%, mentre que l’augment del principal impost municipal, l’IBI, ha estat del 32%.

Degut a l’important augment dels principals impostos (IBI, escombraries, aigua, vehicles, ICIO) dels últims anys de govern de CiU, i donada la intensitat actual de la crisi econòmica, Progrés creu convenient no castigar més a les famílies i empreses de La Seu compensant el diferencial de més de 10 punts que hi ha entre l’augment real de l’IBI i l’IPC.

Per tal d’incentivar l’activitat comercial en el centre històric, Progrés proposarà en el proper plenari bonificacions fins a un 90 % de l’IBI en els locals comercials que tinguin activitat econòmica, dels carrers Canonges, Capdevila i similars.

Cal potenciar amb totes les eines a l’abast de l’Ajuntament la generació d’activitat econòmica en el que és l’ànima de la ciutat, i que avui es troba en una situació molt precària.

També es proposarà acordar la reducció d’un 25% (del 4% al 3%) el tipus de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), ja que aquest es troba al màxim que permet la normativa vigent. Així com, bonificacions de l’IBI pels habitatges que utilitzin energies renovables. D’aquesta manera, l’Ajuntament de la Seu s’afegiria als ajuntaments pioners en prendre mesures fiscals en la defensa del medi ambient amb mesures concretes.

 Segons el portaveu del grup municipal del PSC-Progrés, Òscar Ordeig, “cal aturar l’abandonament actual del centre històric amb mesures fiscals com la bonificació de l’IBI i de reactivació del comerç”.

(Text i foto: Progrés)

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada