ordeig

El grup municipal de Progrés a l’Ajuntament de La Seu d’Urgell organitza una taula rodona per debatre sobre els requisits i possibilitats que la Catedral i el centre històric de la ciutat pugin optar a Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, i així revitalitzar el turisme i l’economia local.

L’acte es celebrarà aquest proper dimecres 18 de juny, a les 8 del vespre, a la Sala de la Immaculada per analitzar els requisits de la UNESCO per aconseguir aquest reconeixement internacional i les possibilitats del conjunt catedralici per aconseguir-ho. Així com, els possibles beneficis que representaria per a la ciutat. A la trobada ha estat convidada com a ponent l’experta en patrimoni i comunicació, la Sra. Carme Polo, professora universitària i Directora de diferents Candidatures de Patrimoni de la UNESCO. La Sra. Carme Polo ha estat, entre d’altres, la directora de les Candidatures del Romànic de la Vall de Boí i de la Patum de Berga. Actualment, està treballant per aconseguir que la Portalada de Ripoll aconsegueixi aquest reconeixement.

En aquests moments, a Catalunya, s’han reconegut vuit Patrimonis per la UNESCO. Aquests són, les obres d’Antoni Gaudí, el Monestir de Poblet, el Palau de la Música i l’Hospital de San Pau, part de l’Art Rupestre Mediterrani, el conjunt arqueològic de Tarraco, les esglésies romàniques de la Vall de Boi, la Patum de Berga i els castellers.

Progrés creu fermament que la Catedral de La Seu d’Urgell, única Catedral romànica a Catalunya, té les qualitats i els requeriments necessaris per a estar en aquesta prestigiosa llista.

A més, si aquest reconeixement arribés a ser una realitat en el futur, el centre històric i la ciutat es convertirien en un atractiu de reconeixement internacional. Això suposaria un impuls decisiu per a la reactivació del turisme i l’ocupació.

(Text i foto: Progrés)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada