ordeig

El grup municipal del PSC-Progrés ‘celebra que l’equip de govern de l’Ajuntament hagi rectificat, anul·lant un model de quotes injust que va provocar el descens de matricules i el tancament de la Llar d’Infants la Grandalla. D’aquesta manera, els nous preus de cara al curs vinent seran de 123 €/mes pel servei ordinari, 22 €/mes pel servei extraescolar i de 5,66 € per cada dinar’.

El mateix grup lamenta, una vegada més, la manca de transparència i de diàleg ja que ningú de l’equip de govern ha explicat les noves quotes de la llar d’infants als regidors de l’oposició, sinó que aquests se’n han assabentat a través dels pares i mares del nens de la Llar d’Infants.

Progrés també denuncia ‘la manca de sensibilitat de la Generalitat de Catalunya amb el finançament de les llars d’infants públiques, reduint la seva aportació i retardant els pagaments pendents.

Des del primer dia, des de la seva aprovació, el mateix grup municipal va presentar al·legacions i diverses propostes de plenari per tal d’anular el model de quotes al considerar-lo abusiu i amb dificultats tècniques per tirar-lo endavant.

Cal recordar que el model suspès per l’ajuntament es basava en uns preus altíssims. Per exemple 465 €/ mes per a les Llars d’infants, i després un procés de subvencions a les famílies, d’acord amb la subvenció de la Generalitat i el nivell de renda. Aquest és un sistema que no té comparació amb cap Ajuntament i va comportar un descens important de matricules.

Tot i això, es lamenta que no s’han recuperat les bonificacions per a famílies monoparentals o nombroses’.

El portaveu del grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, comenta que “les llars d’infants són un servei bàsic i essencial pels nostres infants i per la conciliació laboral dels pares i mares”.

Ordeig afegeix que “és una llàstima que s’hagi anat deteriorant la qualitat del servei de la llar d’infants amb decisions improvisades i injustes. Cal posar en valor l’educació pública i la gran feina de les educadores”.

(Text: Progrés)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada