Privilegiats o galtes?

Feliç 2014 a tothom, espero que hagueu pogut desconnectar una mica del futbol durant aquestes festes, aprofitant les vacances dels nostres futbolistes.

Tot i que quan un veu i compara les vacances que es fan a la Lliga espanyola amb les d’altres, com per exemple la PremierLeague anglesa, es planteja diverses preguntes com la del titular d’aquest article.

Si bé és sabut que les lligues més fortes del continent europeu són l’espanyola, l’anglesa i la italiana, tot i que no necessàriament en el mateix ordre d’importància, hem de tenir clar que els jugadors que juguen als diferents clubs espanyols són ‘diferents’ dels de les altres lligues, i jo em demano, per què?

Tant la Lliga espanyola, parlem de primera divisió, com la Premier anglesa tenen vint equips i disputen un total de trenta-vuit jornades. A més, podem afegir que totes dues lligues comencen el mateix cap de setmana i finalitzen amb només una setmana de diferència.

Però en el cas dels anglesos, no fan vacances per Nadal i disputen, durant aquests dies, fins a tres jornades de lliga més que els jugadors espanyols. Aquest any, per exemple, han jugat els dies 26, 28 i 1, mentre els nostres veïns espanyols feien vacances i relax total.

Què passa? Com pot ser?

A més, cal tenir també en compte que aquí es juga la Copa del Rei a doble partit, mentre que allà es juga la FA Cup, o Copa d’Anglaterra, en la que el sistema de competició és el d’eliminatòries directes a un partit, i només es disputa un segon en cas d’empat.

Potser és que valoren més als futbolistes i procuren que arribin més frescos al final de temporada, per si cal disputar finals europees fer-ho en les millors condicions?

A Espanya se’n van de vacances i després toca recuperar jornades a corre-cuita.

Per cert, i per acabar, no me’n puc estar de preguntar-vos també sobre les recents declaracions de Jorge Mendes, representant de Cristiano Ronaldo, que va dir que el FC Barcelona és el millor club del món i, a més, va llançar un míssil a la línia de flotació blanca dient que si el seu representat jugués en aquest club, marcaria 120 gols per temporada.

Bon cap de setmana.