Principals consells abans de decidir un augment de pit

Una de les característiques que defineixen la bellesa i la feminitat de la figura humana és el pit femení. Motius molt variats i personals poden portar a una dona a voler realçar el seu pit i crear una línia de bust gran i més complet: des dels estrictament estètics, perquè sent que són massa petits, perquè ha fet una dieta i vol recuperar el seu volum, després d’un embaràs, per corregir una diferència de mida entre ambdós pits o la seva forma irregular, fins a per motius mèdics, com una reconstrucció després d’una operació o tractament de càncer de pit.

En l’edició de 2010 de l’estudi de la International Society of Aesthetic Plastic Surgeons (ISAPS-Associació Internacional de Cirurgians Plàstics Estètics), es va posar de manifest que l’augment de pit va ser la segona operació més demandada a nivell mundial, amb més 1,5 milions d’intervencions (16% del total) i superada només per les lipoplastias (23%). Espanya ocupa el 13º lloc en aquesta llista. Operar-se el pit segueix estant de moda.

L’augment de mama pot realçar l’aparença i augmentar la confiança en una mateixa, però el canvi pot no portar a aconseguir la imatge “ideal” per a aquesta persona. Abans que una dona decideixi sotmetre a una cirurgia, ha de pensar detingudament sobre les seves expectatives i també sobre els possibles resultats. Cada cas és únic i com a tal s’ha de tractar.

En primer lloc, és important prendre consciència que qualsevol cirurgia estètica és una intervenció quirúrgica, per petita que sigui, i té uns riscos que cal assumir, pel que no podem prendre a la lleugera el fet de ser operats.

Per això, és important tenir en compte els consells que els especialistes recomanen:

-Assessorament del metge de capçalera: Com a pas previ, s’aconsella comentar la intenció d’augmentar el pit al metge de confiança, que disposa de l’historial mèdic (al•lèrgies, intervencions anteriors, malalties familiars…) i que valorarà si cal fer una revisió previ de salut. Al cirurgià se li ha d’informar de tots els antecedents mèdics facilitats pel nostre metge.

-Posar-se en mans d’un especialista: És fonamental dirigir-se a un cirurgià amb la formació necessària per dur a terme la intervenció i tenir la certesa d’estar en mans d’un professional amb les màximes garanties. Per això, s’ha d’exigir i documentar la formació del cirurgià i de l’equip (mínim, de l’anestesista) que realitzarà la intervenció. És imprescindible tenir el títol de “Especialista en Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica”, i és important pertànyer a la SECPRE 2.

-Sortir de dubtes: Abans de prendre la decisió és imprescindible aclarir tots els dubtes i posar sobre la taula tots els interrogants sobre els riscos i complicacions associades, la seva forma, grandària i textura; l’evolució física de l’augment de pit amb els anys; la possibilitat d’alletar un fill i com quedaran els pits després, si pot haver operacions addicionals posteriors; veure fotografies de l’abans i després per saber quin resultat es pot esperar de forma raonable, i, un llarg etcètera.

– Fer-se altres revisions: Encara que no és obligatori, és molt aconsellable sotmetre a una revisió psiquiàtrica: hi ha malalties mentals com la depressió i la dismorfofobia1 que poden ser incompatibles amb els resultats d’aquesta intervenció ja que poden provocar, entre altres efectes, el desgrat amb un mateix.

-Conèixer tots els detalls de la intervenció: Sol·licitar al cirurgià tota la informació sobre els resultats que es poden aconseguir i, sobretot, els límits de la cirurgia estètica, ja que aquesta no fa miracles. És fonamental preguntar per les possibles complicacions: tota intervenció quirúrgica comporta una sèrie de riscos que varien en funció del tipus d’intervenció triada.

-Possibilitat d’ingrés: El lloc de la intervenció ha d’oferir aquesta possibilitat als pacients. És recomanable un Hospital de dia o Hospital dotat de les unitats de UVI i reanimació, ambdues imprescindibles si es produeixen complicacions durant la intervenció. A més, per a qualsevol intervenció, el centre ha de gaudir d’una llicència per a cirurgia.

-Consentiment: El pacient ha de posseir tota la informació sobre els detalls, possibles complicacions i els resultats que poden assolir. El consentiment és un document que resumeix tots aquests aspectes. És imprescindible que el pacient ho ferm per procedir a la intervenció.

-Els implants mamaris han de ser d’alta qualitat: Els professionals i clíniques mèdiques especialitzades utilitzen implants de tres capes de silicona i gel cohesiu de silicona de grau mèdic. Aquest gel és molt dens i té com a característica destacada que si es trenca la cobertura, el contingut no es vessa.

-Seguiment: És important ser molt conscient que després d’una cirurgia d’augment de mames, es recomana un seguiment preventiu: s’ha de fer un control mèdic regular, clínic i radiològic.

Hi ha laboratoris que per la seva serietat, controls, codi ètic i el respecte per la salut dels seus pacients, els porta a comprometre i col·laborar estretament amb els professionals de la cirurgia estètica i reconstructora per donar una resposta de màxim nivell i confiança.

En definitiva, el fonamental és seguir els consells del metge i del cirurgià en les mans del qual es posa la salut i les expectatives de millora. I, en cas de dubte, preguntar i consultar fins aconseguir la seguretat i tranquil·litat suficients per dir “endavant”.

Per Diederik VAN Goor, director general de Grup SEBBIN, la conducta ètica posa la seguretat de les pacients en el centre del procés. Aquest laboratori amb seu a París controla totes les etapes de fabricació per garantir implants de tecnologia avançada així com la més alta seguretat als seus cirurgians i pacients, amb l’ús de silicona amb registre FDA, el seguiment de normes ISO 9001 per als processos de fabricació i ISO 13485 específica per a dispositius mèdics i d’acord amb les exigències i requeriments de la Directiva Europea 93/42CE, que permeten una traçabilitat màxima i proporcionen implants segurs i homogenis.

Per Belleza Activa / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.