Aquest dimarts al matí han començat els talls puntuals de trànsit a la carretera C-14 entre Organyà i Montant de Tost, en el el marc de la construcció del túnel de Tresponts. El Departament de Territori i Sostenibilitat ha informat que aquesta primera fase de restriccions, prevista fins al 30 de març, forma part de les tasques preparatòries per a l’execució del túnel, que tindrà una longitud d’1,3 quilòmetres.

Cal recordar que el projecte té un pressupost de 35,4 milions d’euros, el més elevat dels darrers anys en una infraestructura al Pirineu, i permetrà “enfortir la cohesió territorial del país, millorar la permeabilitat amb l’Alt Pirineu i la seguretat d’aquesta carretera”, segons destaquen des de la conselleria. L’obra abasta un tram de prop de 3 quilòmetres,  entre la sortida del nucli d’Organyà i el túnel ja existent de Montant del Tost, just abans de la intersecció amb la carretera LV-4001. La calçada s’ampliarà fins als 10 metres d’amplada, amb dos carrils, un per sentit, de 3,5 metres i  vorals d’1,5 metres, per millorar la seguretat en tot aquest tram.

Els operaris han començat a instal·lar a primera hora del matí barreres de formigó en una part dels vorals de la via, per la qual cosa ha estat necessari donar pas alternatiu a la circulació. A banda de protegir els talussos i esbrossar el terreny, els treballs de les properes setmanes es centraran en la construcció d’un drenatge, que passarà per sota de la carretera actual, per on s’abocarà l’aigua que pugui sortir de l’interior del túnel quan es comenci a excavar, segons ha explicat l’alcalde d’Organyà, Cel·lestí Vilà.

L’estructura principal de l’obra és el nou túnel, que es construirà per millorar el traçat de la carretera existent, i evitar el pas per un tram especialment sinuós del congost de Tres Ponts. La secció del túnel serà de 12,60 metres d’ample per 7,90 metres d’altura, amb dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada, un per sentit, una mitjana d’1 metre, voreres d’1,05 metres i vorals d’1,25 metres.

Les tasques preparatòries per a la construcció del túnel comportaran afectacions al trànsit, de dilluns a dijous laborables de 8h a 18h, i divendres de 8h a 15h. En funció de les necessitats de l’obra, en els pròxims dos mesos, les restriccions consistiran en l’ocupació d’un o dos carrils de la carretera i el pas alternatiu dels vehicles pel carril que quedi lliure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada