Primers a vacunar: residents a centres sociosanitaris i professionals amb risc de transmetre la malaltia

Una persona de peu amb l'ajuda d'un caminador
Una persona de peu amb l’ajuda d’un caminador. Foto: ARXIU

La metgessa internista del SAAS i membre del comitè tècnic de la COVID-19, Odile Sarroca, ha comparegut aquest dimecres amb el ministre Portaveu, Eric Jover, per exposar els trets principals del protocol de vacunació contra la COVID-19. Segons ha destacat Sarroca, “la vacuna servirà per prevenir els casos greus de COVID-19, protegir les persones amb alt risc laboral d’exposició, la reducció de la transmissió i el manteniment dels serveis i activitats essencials”.

Així, tal com ja havia avançat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, Sarroca ha indicat que la primera etapa de vacunació s’adreça al grups de població considerats més vulnerables. D’aquesta manera, ha apuntat Sarroca, els primers en rebre la vacuna els residents en centres sociosanitaris per a persones grans o amb discapacitat i treballadors d’aquests centres; els professionals de la salut que tenen un major risc de transmetre la malaltia a grups vulnerables i que tenen un major risc d’exposició; les persones amb discapacitat que requereixen de mesures professionals de suport a domicili i la resta de personal sanitari que està implicat en la vacunació i en la resposta a la pandèmia.

“Posar-se la vacuna genera un benefici individual i també col·lectiu”, ha defensat Jover. En aquesta mateixa línia, Sarroca ha apuntat que a curt termini la vacunació permetrà protegir als col·lectius més vulnerables i a mitjà termini permetrà assolir la immunitat de grup. La metgessa del SAAS ha assenyalat que la vacuna té una seguretat “altíssima” i ha argumentat que la rapidesa en l’assoliment de la mateixa rau en la gran quantitat de recursos humans i econòmics que s’hi ha invertit.

El Govern s’ha adherit al mecanisme COVAX sol·licitant vacunes per al 50% de la població i, a més, s’ha assegurat també un percentatge complementari de vacunes a través de la col·laboració amb França i Espanya. Seran precisament les que arribin a través d’aquesta darrera via les primeres que s’administraran al Principat, ha exposat Sarroca. Les vacunes que començaran a subministrar-se la setmana vinent són de la farmacèutica Pfizer i s’administren en dues dosis separades.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES