El  Partit Socialdemòcrata (PS) ha celebrat aquesta setmana les primeres reunions de les comissions de Treball que, des de la formació, s’han organitzat per debatre i analitzar diferents qüestions, de cara a la preparació del programa que es presentarà a les properes eleccions generals. Han obert el foc les trobades sobre Model social i el Model organitzatiu. La participació en aquests grups de treball no està limitada únicament als militants del PS, sinó que s’han obert a tots els ciutadans que hi estiguin interessats.

La reunió de la comissió de Treball sobre el Model social va tenir lloc el passat dilluns, amb la participació de prop d’una vintena de persones, entre militants i col·laboradors externs. La trobada va servir per marcar un calendari; escollir el coordinador, Joan Ramon Marina; i definir els afers que centraran la feina. Així, s’abordaran aspectes com la seguretat social, el sistema sociosanitari, els problemes que afecten la gent gran, les dificultats actuals per accedir a un habitatge o els drets laborals.

La voluntat és tractar aquests assumptes des d’una perspectiva socialdemòcrata per establir amb claredat punts com quin ha de ser el paper de l’Estat,  com s’ha d’aplicar el principi general de redistribució i solidaritat o les eines per permetre a la ciutadania participar en les polítiques públiques que afecten aquestes àrees.

Pel que fa a la comissió sobre el Model organitzatiu, la trobada va tenir lloc el dimecres. En aquest cas, les reunions s’han de centrar en aspectes més interns de funcionament i estructuració del partit, definint mesures a prendre pel que fa a la promoció de la formació, possibles actes a celebrar així com el disseny de canals, vies i mecanismes per fomentar la participació tant interna com externa. En aquest, la comissió té un caire més aviat intern, però no es tanca en cap cas a recollir propostes i reflexions, ja que aquestes poden extrapolar-se al funcionament general dels partits polítics.

Les reunions de les comissions de Treball continuaran la setmana vinent. Així, començaran a caminar els altres dos òrgans: Model econòmic (dilluns 18, 20.00 h.) i Model d’Estat (dimecres, 20, 20.00 h.). La segona reunió de la comissió sobre el Model Social s’ha previst de cara al 22 de gener. Des del PS es vol animar a qualsevol ciutadà a participar-hi. Si es vol tenir més informació, es pot consultar la secció específica creada  a la pàgina web (www.psa.ad).

(Text: PS)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada