http://www.elpunt.cat

Els amants de la cultura popular coneixen la intensa tasca d’investigació realitzada, durant més de 50 anys, per Artur Blasco. Els treballs de camp del folklorista han aconseguit crear un ampli corpus de les cançons tradicionals pirinenques. En total, 1.600 melodies provinents de més de 200 pobles. Tot aquest fons serà salvaguardat i prestigiat gràcies a la creació del Centre Artur Blasco de Cultura Popular Pirinenca, que s’ubicarà a La Seu d’Urgell.

La constitució del nou equipament es va anunciar durant la visita de Laura Borràs, dilluns 29 d’octubre, a la capital de l’Alt Urgell. La consellera de Cultura va destacar que la Direcció General de Cultura Popular “està treballant per veure de quina manera es pot convertir en un centre d’estudi, promoció, difusió i reconeixement” de la música popular al Pirineu. El projecte també compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran.

Una part de corpus melòdic recollit per Blasco ja pot consultar-se en la col·lecció A peu pels camins del cançoner, conformada per 80 DVD i 12 llibres, que recull la transcripció de la música i les lletres de les cançons recollides durant les recerques. D’altra banda, Blasco també és l’impulsor del Museu de l’Acordió d’Arsèguel, on es pot visitar una àmplia mostra –única a escala mundial –de tot tipus d’acordions: diatònics de botons, diatònics de tecla curta, cromàtics de botonadura, cromàtics de teclat, concertines, bandoneons i fins i tot acordions de l’època romàntica (1840-45).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada