Aquesta setmana Carola Vila i Irineu Esteve han estat de competició de pretemporada a Noruega. Els dos han participat a les dues carreres de la Blink Classics de rollerski. A la cita han participat els grans noms del panorama internacional de l’esquí de fons, amb molts corredors de Copa del Món i el màxim nivell de les grans corredores noruegues.

Esteve va finalitzar 40è en la prova llarga, la Blink Classics, de 60km, amb un crono de 2:18:02.1, a 7:10.5 del vencedor, que va ser el rus Alexander Bolshunov.

Joan Erola, entrenador: “Van ser 60km bastant plans. Sortien més de 100 corredors. El nivell aquí era brutal, nivell de Copa del Món amb italians, francesos i escandinaus. Irineu va córrer bé, només amb una petita baixada de rendiment entre el km 40 i 50, però amb la gent que sol lluitar a l’hivern va respondre bastant bé”.

A la carrera de 20km femenina júnior amb sortida en massa, Carola Vila va ser 6ª. L’andorrana va marcar un crono de 54:43.3, a 2:19.5 de la vencedora, Linn Ravndal (52:23.8), i a 5 segons de la cinquena plaça, de Live Mannsåker (54:38.5).

Joan Erola, entrenador: “Va córrer bé, és un nivell de júniors noruegues, és a dir un alt nivell. La seua carrera ens dona a entendre que la preparació l’estem seguint en la pauta establerta”.

A la prova dels 7,5km de dijous dia 2, Carola Vila va finalitzar 7ª amb un crono de 42:44,6, a 2:22,2 de la guanyadora, Kristin Austgulen (40:22,4).

A la prova Lysebotn Opp (pujada) del dia 2, el vencedor va ser Simen Hegstad amb  27:53,2, mentre que Irineu Esteve va finalitzar 20è amb 30:40,7, a 2:47,5 del vencedor.

Joan Erola, entrenador: “Una carrera molt bona. Irineu va ser 20è, quan els 40 primers són corredors de Copa del Món”.

Balanç d’aquests dies a Noruega, per part de Joan Erola, entrenador: “Aquestes curses ens van molt bé per calibrar-nos amb la resta, mantenint el nivell, i així podem mantenir una línia ascendent. Ha estat una sortida i dues carreres molt productives”.

L’expedició andorrana viatja a Torsby (Suècia), per fer uns dies d’entrenaments al túnel de neu. La seva tornada al Principat es preveu per al dia 8 d’agost.

Text i foto FAE

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada