Primera trobada entre Espot i Gallardo amb els cònsols

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, s’han reunit aquest dimecres a la tarda per primera vegada amb els cònsols del país. En la trobada s’han exposat projectes globals i transversals, de diferents àmbits, entre l’Executiu i els comuns.
Entre els temes abordats destaca la visita del copríncep francès, Emmanuel Macron, aquest divendres 13 de setembre, ja que Macron durà a terme un recorregut oficial per cadascun dels set comuns del Principat.

Durant la trobada, s’ha acordat que l’Executiu participi també a la comissió que els comuns van decidir crear ahir, en el marc de la reunió de cònsols, per prevenir casos com ara l’esllavissada a la zona de la Portalada. L’objectiu és, precisament, centrar-se en el treball de prevenció i alhora valorar possibles modificacions en la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme.

La reunió també ha servit per tractar i intercanviar punts de vista sobre diferents qüestions vinculades amb l’actualitat, especialment aquelles relacionades amb la simplificació dels tràmits administratius i la modificació de la Llei de finances comunals que els comuns estan treballant.

D’altra banda, el cap de Govern, el titular de Presidència, Economia i Empresa i els cònsols han valorat el funcionament de les noves línies de transport regular de viatgers, que es van posar en marxa el passat dia 2 de setembre. En aquest sentit, totes les autoritats presents s’han compromès a continuar estudiant les millores per ajustar el servei d’autobusos als suggeriments dels usuaris.