Primera sortida del “Fem ruta” del programa juvenil Insomni a la Seu

Aquest dissabte, 9 de juliol, tindrà lloc la primera sessió de ‘Fem ruta’ que s’inclou dins el programa d’oci alternatiu per a joves alturgellencs, INSOMNI, amb la sortida per l’itinerari de Sant Miquel. L’activitat anirà a càrrec de Nordic Walking-Nordic Esport amb l’acompanyament d’Albert de Gràcia i Arturs Rundzans.

Abans d’iniciar la sortida, els i les joves aprendran a preparar-se per sortir de ruta: roba, equipament i motxilla. La durada de la ruta és de 3 hores i mitja per recórrer 3,1 quilòmetres, amb un desnivell de 90 metres.

L’hora de sortida per aquesta ruta serà a les 9 del matí des del centre del Parc Natural de l’Alt Pirineu a la Seu d’Urgell. L’activitat és gratuïta.

Per a més informació i inscripcions es pot escriure a salut.alturgell@oficinajove.cat, trucar al 973 35 56 08, enviar un whatsapp al 607 866 902 i seguir el facebook de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

Fem ruta són sessions formatives en ruta per diferents camins de l’Alt Urgell a través de 8 sortides. A més, a cada sortida s’inclouen continguts teòrics i pràctics diversos: Ens preparem: roba, equipament i motxilla; Com passar la nit en contacte amb la natura: elegir un indret i muntar una tenda; Ens cuidem: menjar, estiraments i tècniques de relaxació; Tècniques d’orientació a la natura: mapes, brúixoles i GPS; Primers auxilis i situacions d’emergència; Mites i llegendes locals; Fauna del Pirineu; i Flora pirinenca i els seus usos.

Els serveis de Salut i de Voluntariat Europeu de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell ha organitzat la cinquena edició consecutiva del programa INSOMNI que enguany sota el lema ‘100% estiu, 100% salut’ engloba prop de 40 dies d’activitats d’oci saludable adreçades als joves de la Seu i comarca per als mesos de juliol i agost.

L’INSOMNI d’aquest estiu s’ha programat amb la complicitat i l’estreta col·laboració del jove voluntari europeu Artürs Rundzans, així com d’altres agents del territori com Nordic Walking-Nordic Esport; Muntanya d’Alinyà, Espai Ermengol, Herbes i Coses, Parc Natural de l’Alt Pirineu, entre d’altres.

Així doncs, durant prop de 40 dies d’aquest estiu els i les joves de la Seu i comarca podran escollir les activitats ‘fem ruta’, ‘anem a córrer’, caminades en nits de lluna plena i lluna nova, així com també conversar en diferents llengües dins la proposta ‘Cafè dels idiomes’.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *