Primera sessió de treball del Pla de Reactivació Econòmica de l’Alt Urgell

Reunió d'alcaldes, alcaldesses i tècnics per preparar el Pla de Reactivació Econòmica de l'Alt Urgell
Reunió d’alcaldes, alcaldesses i tècnics per preparar el Pla de Reactivació Econòmica de l’Alt Urgell. Foto: RàdioSeu

Onze alcaldes i alcaldesses de l’Alt Urgell s’han reunit aquest dimecres, en una sessió de treball, per buscar solucions a la situació sanitària generada per la COVID-19 i les corresponents restriccions, que tenen especial incidència per a la comarca a nivell social i econòmic. La sessió ha estat dinamitzada per mOntanyanes, estratègies creatives per a la dinamització local, empresa que dóna suport a l’elaboració i execució del Pla de Reactivació Socioeconòmica de l’Alt Urgell.

Atesa la situació originada per la pandèmia i les conseqüències corresponents, la trobada d’avui ha identificat com a punts per seguir treballant: el suport al sector de l’hostaleria i els subsectors que en depenen, el reforç al sector comercial, l’estimulació del consum de productes de proximitat i el manteniment del sector lleter. També s’ha parlat de la necessitat de vetllar per garantir l’accés a la fibra òptica i a la resta de connexions, i s’ha recalcat la necessitat d’apoderar els joves per garantir el seu arrelament al territori i, alhora, de millorar l’accés a l’habitatge. Finalment, s’ha recordat la importància de cooperar a nivell comarcal per tal d’accedir als fons europeus.

Al llarg d’aquest mes de desembre estan previstes tres sessions, amb diversos agents, per saber què es pot esperar del Pla i a quin nivell de compromís poden arribar. Després d’aquesta primera reunió, la segona, tindrà lloc amb les entitats empresarials i els seus associats. La tercera comptarà amb els tècnics i tècniques comarcals vinculats amb la promoció econòmica, el comerç, el turisme i el desenvolupament local.

Aquest Pla es realitza amb una la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya, que havia sol·licitat el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, i està finançat pel SEPE i cofinançat en un 50% per l’FSE. Té una durada prevista d’un any.

TOTES LES NOTÍCIES