consell-infants-seuAquest migdia ha tingut lloc a l’escola Albert Vives de la Seu d’Urgell la primera reunió de la comissió de treball del Consell Municipal d’Infants on s’han treballat els temes que es van proposar durant el ple constituent d’aquest òrgan representatiu dels nens i nenes de la ciutat.

En aquesta primera sessió de treball s’han dividit els diversos proposats pels alumnes de les escoles de la Seu i s’han classificat en les diverses àrees municipals com civisme, solidaritat, serveis socials, lleure, promoció econòmica, esports, urbanisme i cultura.

La regidora de Joventut i Infància de l’Ajuntament urgellenc, Meritxell Planes, que ha presidit la comissió, ha manifestat que “hi ha molt temes a treballar, fet que demostra la necessitat d’un Consell Municipal d’Infants a la Seu, ja que els nens i nenes tenen moltes coses a dir i aportar”. Planes ha explicat que es començarà a treballar en temes de la Festa Major d’enguany, ja que “encara s’hi està a temps, i és una petició que han fet arribar la majoria dels representats dels alumnes”. Aquesta qüestió la treballaran els alumnes de cinquè i sisè de cada escola.

Respecte als temes a treballar que han proposat els infants urgellencs, s’ha explicat que alguns d’ells l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ja hi està treballant com pot ser els ajuts que s’atorguen a persones que ho necessiten, el protocol d’actuació sobre infància, la instal·lació d’un rocòdrom al Parc del Segre al llarg del mes d’abril, la valoració d’instal·lar un skate park, o les campanyes solidàries de recollida de material escolar.

Propostes per a la Festa Major

Com a proposta que es treballarà ja a partir del mes d’abril és la participació en l’organització del programa d’actes adreçat als nens i nenes de la Festa Major d’enguany. Això es farà a través d’una enquesta als alumnes de les escoles de la ciutat. Les propostes que en surtin es debatran en una comissió de treball dedicada exclusivament a la Festa Major i es consensuarà un programa d’activitats festives adreçades al públic infantil.

Altres temes de treball

Els nens i nenes també faran arribar aquelles propostes o accions que considerin que manquen a la biblioteca municipal; que aportin idees per organitzar el Dia de la Infància, així com activitats per poder ampliar el Parc de Nadal.

Els nens i nenes del Consell Municipal d’Infants també han fet arribar propostes en l’àmbit del civisme com apadrinar un parc (que cada escola apadrini un espai i se’n faci càrrec); o treballar més a fons, amb personal especialitzat, la problemàtica del bulling entre els infants. També es vol treballar la mobilitat segura a la ciutat.

De cara al curs vinent, el Consell Municipal d’Infants vol treballar temes com la promoció de la Seu d’Urgell a nivell internacional; organitzar activitats entre nens i avis; o la creació d’un espai de lleure per infants de 6 a 12 anys per als caps de setmana.

Consell Municipal d’Infants

Recordem que el Consell Municipal d’Infants és un òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell format per infants de 7 a 12 anys que estudien a les escoles del municipi.

Cada centre educatiu de primària de la Seu d’Urgell (Albert Vives, la Salle, Pau Claris, La Valira) ha triat dos representants de cinquè i de sisè curs de primària, respectivament, com a membres d’aquest consell. En el cas del l’escola La Valira són dos alumnes de tercer curs.

Així, el Consell Municipal d’Infants està compost per un total de 16 alumnes, més, l’alcalde de la ciutat, la regidora d’Infància, un representant de cada grup polític municipal, un dinamitzador i una representació de les direccions de cada centre educatiu.

Té com a objectiu promoure la participació activa dels nens i les nenes en la construcció, el desenvolupament i la millora de la ciutat, partint sempre dels principis que sustenten els drets dels infants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada