Primera reunió de la comissió de gestió de la Vall del Madriu amb presència de Susanna Simon

La comissió de gestió de la Vall del Madriu ha celebrat aquest dilluns una nova trobada, la primera amb presència de la directora, Susanna Simon. També hi ha pres part, com a convidat, el ministre de Cultura, Albert Esteve, que ha traspassat a Simon tota la documentació i estudis que té el ministeri en relació a la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Esteve ha informat que els ha arribat la proposta de resolució del comitè tècnic de la Unesco i que els feliciten per haver adoptat el pla de gestió, que veuen amb bons ulls. Tot i això, els han fet algunes recomanacions que cal desenvolupar, i a finals de juny, la proposta se sotmetrà a consideració durant la celebració del Comitè de Patrimoni Mundial. Un dels temes que la Unesco assenyala com a pendent és la definició d’una estratègia global d’accés a la vall. En aquest sentit, el ministre ha inidcat que es tracta d’una qüestió que ‘ens preocupa a tots i que no és de fàcil solució’, per la qual cosa demanarà ajuda d’experts de la Unesco. Es tracta d’un tema prioritari, per la qual cosa ja s’està recopilant tota la informació per tal que la comissió hi treballi, i el ministre ha afegit que també el consell assessor tindrà molt a dir-hi. Concretament, s’estudiarà la viabilitat dels diferents estudis que s’han fet fins ara, ja sigui l’accés amb cotxes elèctrics, amb un trenet, o mantenint l’accés a peu, i es valorarà la possibilitat d’encarregar-ne de nous.
D’altra banda, el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha explicat que en la reunió d’aquest dilluns s’ha decidit tirar endavant l’elaboració d’una imatge de marca de la Vall del Madriu, i la unificació de la senyalització de la zona. També s’està treballant per dotar la vall d’un refugi guardat. Pel que fa al consell assessor, que encara no s’ha constituït perquè algunes associacions encara no han nomenat el seu representant, el propi ministre ha anunciat que la seva presència és possible ja que els estudis jurídics que s’han encarregat no hi veuen cap inconvenient, a diferència de la interpretació que van fer els membres de la minoria del Comú d’Encamp. A més, el ministre ha assegurat que hi ha molt bona sintonia entre les administracions implicades, i que tot i que inicialment aquest tema va comportar molts problemes, s’ha arribat a un pacte entre cavallers per treballar conjuntament. És per aquest motiu que el ministre ha estat convidat sempre que s’ha reunit la comissió gestora.
Text i foto: comú d’Encamp

1 comentari

  1. Quin perill quan aquesta gent de fora i tan poc preparada ha de decidir sobre temes tan sensibles com aquest.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES