Primera onada de calor de l’estiu a partir de dilluns

El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una massa d’aire molt càlid que afectarà la Península Ibèrica procedent del nord d’Àfrica. Produirà una progressiva pujada de la temperatura a partir de dilluns 18 i donarà lloc a un episodi de calor que es preveu que duri tota la setmana.
 
La imatge adjunta mostra la temperatura prevista a uns 1500 metres d’altitud (850 hPa) per dimarts 19 i dimecres 20 de juliol (els dies que la temperatura tocarà sostre). L’evolució de la temperatura a 850 hPa és un bon indicador del comportament d’aquesta mateixa variable en superfície, però no hi ha una correlació directa entre elles, ja que també depèn d’altres factors meteorològics, com per exemple, del règim de vents. En colors vermells s’aprecia com la massa d’aire càlid emergirà del nord d’Àfrica i afectarà la Península Ibèrica i fins i tot el sud de França:
 
L’augment de la temperatura serà progressiu durant aquest cap de setmana i l’episodi de calor s’allargarà durant la setmana vinent. La predicció indica que a partir de dimarts s’arribi a valors de temperatura màxima entre 35 i 40 ºC a Ponent i Terres de l’Ebre, localment per sobre d’aquests valors, entre 32 i 37 ºC a la resta de l’interior i al Prelitoral, i entre 28 i 33 ºC al litoral.
 
Per aquest motiu el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís per onada de calor entre dimarts 19 i dijous 21 de juliol de 2016.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.