presidents2La falta d’entesa entre la coalició Junts i SDP per organitzar el grup fa que a hores d´ara no hi hagi president de grup. El síndic general, Vicenç Mateu, confia que puguin acordar un reglament els propers dies però en última instància sindicatura tindria la potestat de proposar-ne un.

A les cinc de la tarda sindicatura tan sols havia rebut el reglament del grup demòcrata i del grup liberal. El grup mixt, en canvi, no havia tramès el seu. I és que les formacions que l´integren, la coalició Junts i SDP, no s´han posat d´acord en com ha de funcionar el grup ni qui l’ha de presidir. El síndic general, Vicenç Mateu, confia que els propers dies arribin a un acord.

“El reglament del consell no diu res respecte com ha de ser el reglament del grup mixt. Per tant allò que convingui als seus membres, per nosaltres serà bo. Hi ha un principi general que és el respecte de les majories i un altre que és el respecte de la pluralitat i dels drets de tots els consellers que componen el grup mixt.”

En última instància, i si no hi hagués acord, sindicatura podria intervenir per establir un reglament.

“La sindicatura podria plantejar-se d’establir un reglament , però ara mateix és una hipòtesi que ni tan sols contemplem.”

Aquesta tarda també s´ha fet la primera junta de presidents, on tan sols hi havia el president demòcrata, Ladislau Baró, i el liberal, Josep Pintat. La manca d´acord entre Junts i SDP ha fet que no hi hagués cap representant del grup mixt.

En la junta s´ha parlat de com s´estructurarà el debat d´investidura de demà, on es presentaran les candidatures d´Antoni Martí i Josep Pintat. A la tarda cada grup tindrà mitja hora de rèplica. En el cas del grup mixt, Junts disposarà de divuit minuts i SDP de dotze. També s´ha determinat la distribució de consellers a l´hemicicle.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada