Primer viatge de premsa amb periodistes italians per donar a conèixer la Ruta Mariana i l’oferta d’estiu

Andorra Turisme ha organitzat del 20 al 23 de juny el primer viatge de premsa amb periodistes italians amb l´objectiu de donar a conèixer la Basílica de Nostra Senyora de Meritxell en el marc de la Ruta Mariana i també, l’oferta turística d’estiu al públic italià.

En concret, en aquest viatge de premsa hi han pres part 11 periodistes procedents dels principals mitjans de comunicació d’Itàlia, com ara el Corriere della Sera; AINSA (Agenzia Nazionale Stampa Associata), la RAI o premsa especialitzada en viatges com Bell´Europa o bé, revistes femenines com Donna Moderna i Lei Style.

Durant aquests quatre dies han visitat a part del Santuari, altres esglésies com ara Sant Martí de La Cortinada, Sant Joan de Caselles, Santa Coloma i el nou espai espai Columba a més, de l’església de Sant Romà i Sant Julià, que recentment s’ha restaurat amb mosaics de l’artista Ivan Rupnik.

A part, també han aprofitat la seva estada per conèixer els paisatges de la Vall d’Incles i Arcalís, les vistes panoràmiques del Roc del Quer, les compres, el relax a Inúu, el poble d´Ordino i el Centre Històric d’Andorra la Vella amb visita a la Casa de la Vall inclosa per conèixer una mica més sobre la història i tradicions del país.

Aquesta és una de les accions que es realitzen amb l´objectiu de captar turisme religiós a Andorra. De fet, la Ruta Mariana és un itinerari d´interès cultural i religiós que uneix els santuaris del Pilar, Torreciudad, Lourdes, Meritxell i Montserrat, amb la voluntat de donar-los a conèixer des del punt de vista de la fe cristiana però també, sense oblidar el seu entorn cultural.