Previsió de nevades intenses a Catalunya en cotes mitjanes i baixes (actualització 00h00′)

Protecció Civil de la Generalitat manté activat en Alerta el Pla d’emergències per nevades NEUCAT davant el reforç de la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya SMC de nevades a tot l’interior, especialment a la Catalunya Central durant la nit i al prelitoral de Barcelona i Tarragona demà al matí, i per les afectacions que se’n poden derivar especialment en la circulació afectant vies principals.
 
RESTRICCIONS:
 
Un cop reunit aquest vespre el comitè tècnic del Pla NEUCAT al centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil, el Servei Català de Trànsit informa que hi haurà restriccions de la circulació de vehicles pesants de transport de mercaderies (7.500 Kg) des de la 01.00 fins a les 06.00 h de la matinada en aquests trams de les vies següents:
 
  •         C-25: Cervera – Santa Coloma de Farners
  •         C-37: Manlleu – Olot
  •         C-17: La Garriga – Ripoll
  •         C-16: Bagà – boca sud del Túnel del Cadí
  •         A-2: Tàrrega – Esparreguera
  •         C-58: Terrassa – Castellbell i el Vilar
 
Com a conseqüència del temporal també podrien veure’s afectades algunes rutes de transport escolar, especialment a la Catalunya Central.
 
PREVISIÓ
 
La propera nit i matinada, la cota de neu es situarà sobre els 400m i podrà baixar puntualment a cota 200m. Aquestes nevades afectaran especialment a la Catalunya Central, la Selva i el Vallès Oriental, amb precipitacions importants a les cotes més elevades. També podran veure’s afectades les comarques del Baix Ebre, i al Montsià a la zona dels Ports. En l’última actualització de la previsió s’han afegit les comarques del Barcelonès, Maresme, Garraf i Baix Penedès on pot nevar a les cotes més elevades, especialment al matí.
Durant el matí, la nevada pot afectar especialment al prelitoral de Barcelona, Tarragona i l’Anoia. Es preveu que al migdia la nevada hagi finalitzat fora del Pirineu.
 
És important que els conductors es mantinguin informats de l’evolució de la situació viària a través del web d’incidències del Servei Català de Trànsit (http://cit.transit.gencat.cat/) o dels perfils de twitter @transit i @emergenciescat i que adoptin les precaucions que aquestes situacions requereixen.