Pressupost de contenció però amb més despesa per a la CASS, ajuts socials i fons dels funcionaris

cinca-1El pressupost del 2015, tot i que seguirà sent de contenció, tindrà una despesa més elevada. Finances ja ha rebut els avantprojectes de tots els departaments i societats públiques i parapúbliques i treballa en els comptes per a l’any vinent. Les despeses augmentaran, explica el ministre Jordi Cinca, perquè caldrà cobrir el dèficit a la branca general de la CASS i per començar a dotar el fons de pensió dels funcionaris. El govern vol continuar incrementant, a més, els ajuts socials.

El Govern ja està treballant en l’elaboració del pressupost del 2015 després que a final del juliol les parapúbliques i els diversos departaments hagin presentat les seves propostes. Com l’any anterior els comptes del 2015 seran de contenció.

ordi Cinca, ministre de Finances, ha assegurat que s’han marcat unes retallades de prop d’un 3% de mitjana en les parapúbliques i els diversos departaments governamentals. Hi haurà excepcions, assegura, perquè el Govern vol continuar augmentant les dotacions per les polítiques socials ja que “fins ara no estaven legislades i ara ho estan i el Govern està adquirint el compromís de dotar aquesta partida i, per tant, incrementarà”. Diu, a més que “hi ha alguns ajuts vinculats a la llei de serveis socials i sociosanitaris que ja impliquen per ells mateixos increments a ajudes socials”.

També es creu que hi haurà un dèficit més gran en la branca general de la CASS que s’haurà de provisionar. A més, s’haurà de començar a dotar el fons de pensions dels funcionaris, pel que han meritat. Per tot això, Cinca considera que la despesa que es produirà anirà a l’alça respecte a la que s’ha registrat durant el 2014.

3 comentaris

  1. Sí, exactament, 4161,40 €. Vostè li sembla que s’ha de retribuir amb aquesta quantitat un salari de 2850 €?. Vostè li sembla que hem de tenir un assessor a raó de 14000€ mensuals?, Vostè li sembla que l’estat ha deixat d’ingressar 22 milions d’€ per un “error de càlcul” i no hagi cap responsabilitat?. Vostè li sembla que un partit hagi assolit el poder enganyant a l’electorat? (veure programa DA). Meri, sí que me n’assabento sí, potser massa i tot….

  2. No te n’enteres de res, MIl. Els complements de responsabilitat afegida (CRA) són com a molt de 4.000 euros però no de 7.000. Si comencem així malament!

  3. S’ha de tenir penques!!!, Amb salaris de 14.000€, Complements de retribució afegits de l’ordre de 7.000€… Això és administrar el pais?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES