La Cambra de Comerç, juntament amb Andornet i GM Consultors, ha presentat aquest dijous una aplicació per a telèfons intel·ligents, adreçada als empresaris, que dóna a conèixer el calendari fiscal i el pla general comptable. L’aplicació, anomenada Empresari al dia, ha estat qualificada pel president de la Cambra de Comerç, Marc Pantebre, com ‘un gran salt tecnològic’, i s’ha desenvolupat tenint en compte que els telèfons intel·ligents són cada cop més usats entre la població i que cal que aquesta es vagi familiaritzant amb els nous impostos i la nova normativa de comptabilitat. D’aquesta manera, els empresaris podran tenir a mà tota la informació sobre el nou sistema impositiu andorrà i tot el necessari per aplicar el pla general comptable.

La nova aplicació, disponible per a sistemes IOS i Android tant de mòbils com de tauletes, dóna la possibilitat de triar la parròquia de la qual es vol consultar el calendari fiscal, permet afegir esdeveniments al calendari del propi telèfon, i visualitzar els diversos formularis. També es pot consultar el pla general comptable, perquè els responsables de la comptabilitat puguin saber a quin grup va cada compte, amb totes les notes explicatives i poder obrir tots els models de comptes per enviar-los per correu o imprimir-los.

L’aplicació, que s’ha fet tenint en compte la utilització creixent dels telèfons intel·ligents, també es dirigirà en un futur als particulars que siguin obligats tributaris de l’IRPF.

El gerent d’Andornet, David Camp, ha indicat que el camp de les aplicacions per a mòbils és un àmbit que té molt de camí per recórrer, i que tot i que a Andorra de moment encara se n’han creat poques perquè és una tecnologia relativament nova, preveu que és un camp que s’anirà desenvolupant mica en mica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada