alt-urgell-fibraDos joves emprenedors alturgellencs impulsen un nou projecte de fibra òptica a escala local. Aquest dimecres al vespre s’ha presentat, al CETAP-Telecentre, Alt Urgell Fibra, que proposa oferir a les empreses i administracions de la Seu i comarca un servei més personalitzat que el de les grans operadores de telefonia.

L’acte, organitzat per l’AEAU, va comptar amb la intervenció de Xavi Gracia i Josep Guardia, dos joves emprenedors que tiren endavant el projecte Alt Urgell Fibra. En declaracions a RàdioSeu, Gracia ha explicat que el sistema que proposen presenta avantatges tant a nivell fiscal com d’atenció personalitzada. Alt Urgell Fibra es basa en el model de ‘Xarxa de Comuns’, en què els abonats comparteixen les despeses, de manera que el preu de la factura es pot anar reduint com més abonats hi hagi. 

A més a més, Gracia destaca la rapidesa amb què es pot desplegar aquest sistema. Un altre tret diferencial respecte de les grans companyies és que, en ser una xarxa lliure, poden oferir des del primer dia la màxima potència i qualitat de connexió; és a dir, fins a 1.000 Mb. Alhora, es comprometen a oferir una atenció personalitzada, tant per a la instal·lació com per al manteniment. A això hi afegeixen l’aposta per “l’economia de KM.0′, ja que els diners que generi l’empresa revertiran íntegrament a la comarca.

El sistema de comuns també preveu que totes les companyies comparetixin la mateixa xarxa, de manera que no calgui fer obres a la via pública cada vegada que una nova empresa vulgui entrar a oferir servei de fibra òptica a la Seu i l’Alt Urgell.

L’acte va comptar amb la intervenció del president de la Fundació Guifi.net, Ramon Roca. El model que vol seguir Alt Urgell Fibra és el que ja existeix a Gurb (Osona), on ja compten amb un miler d’abonats, cosa que els permet pagar una quota de només 20 euros/mes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada