Aquest matí s’ha presentat a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, PICURT. La presentació ha anat a càrrec de la regidora de Cultura del Consistori urgellenc, Anna Vives, de l’alcadessa d’Alàs i Cerc, Carme Ribó, juntament amb la directora i el director artístic del festival, Montse Guiu i Albert Galindo, respectivament.

Enguany celebra els seus 10 anys d’existència convertint-se en una mostra competitiva de cinema, amb els següents premis dins de la Secció Oficial: Premi Gall Fer Pirineus – Ciutat de La Seu d’Urgell, Premi Gall Fer Cadí – Esports, Premi Gall Fer Andorra – Ecologia i Premi Gall Fer Internacional – Muntanyes del Món.

En aquesta edició tan especial, PICURT creix en nombre d’espais: Andorra acollirà una part de la mostra, projectant els films de la secció Gall Fer Andorra i atorgarà el premi d’aquesta categoria. El poble d’Alàs, a l’Alt Urgell, també serà un nou espai de projeccions i activitats.

PICURT presenta enguany 84 films nacionals i internacionals sobre els Pirineus i la cultura de muntanya d’arreu del món. Algunes de les produccions són inèdites a l’Estat espanyol i han estat premiades als festivals de cinema de muntanya més importants del món.

Nepal, Corea, Mèxic, Tanzània, Argentina, Dinamarca i Alemanya, entre d’altres i juntament amb l’Estat espanyol, són alguns dels 23 països que participaran en aquesta edició.

Per a commemorar els 10 anys de PICURT, la mostra presenta l’exposició Bestiari, de l’il·lustrador Perico Pastor i Xavier Bellés i també la performance musical i d’arts escèniques Ofrena, dirigida pel músic Arnau Obiols, que endinsarà el públic dins de la roureda d’Artedó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada