sant-serni-montellaAquest cap de setmana se celebren diferents activitats culturals a Montella, Castellbò i Tragó:  

-Dissabte 8 d’agost, a les 17:30 h, a l’església de Sant Serni de Montellà. Presentació del llibre «Urgell a la fi del primer mil·lenni. Els anys del comte Ermengol I i del bisbe Sal·la (980 – 1010)», d’Oliver Vergés Pons, historiador i membre de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, editat per Edicions Salòria. La presentació, organitzada pel Grup d’Amics de Montellà, anirà a càrrec de l’autor, i de Carlos Guàrdia Carbonell, membre de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell. Us copiem més avall la informació i els documents adjunts que se’ns han fet arribar des de l’organització.

-Dissabte 8 d’agost, a les 18:00 h. Caminada guiada pel Camí de l’Últim Càtar, de Castellbò a Turbiàs, a càrrec de Carles Gascón Chopo, tècnic de patrimoni cultural del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. La caminada està inclosa dins la programació del XX Festival Càtar del Pirineu Català. 

-Dissabte 8 d’agost, a les 18:30 h. a Tragó, en el marc de la Festa Major. Xerrada “Entre Àustries i Borbons. La Guerra de Successió a la Cerdanya i l’Urgellet”, a càrrec d’Erola Simon Lleixà, directora de l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, i Lluís Obiols Perearnau, arxiver municipal de la Seu d’Urgell. La xerrada estarà acompanyada de l’exposició homònima, produïda pels Arxius Comarcals de l’Alt Urgell i de la Cerdanya. 

-Diumenge 9 d’agost, a les 17:00 h. a la Col·legiata de Santa Maria de Castellbò, presentació del llibre “La catedral saquejada”, de Carles Gascón Chopo, historiador i membre de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell, editat per Edicions Salòria. Tot seguit, a les 18:00 h., tindrà lloc la xerrada “El vescomtat de Castellbò al segle XVI: entre l’emperador i els bandolers”, a càrrec de Lluís Obiols Perearnau, historiador i membre de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell. Finalment, a les 19:00 h., s’iniciarà una visita guiada pel Castellbò històric. Aquests actes també estan inclosos dins la programació del XX Festival Càtar del Pirineu Català.

Foto: indretsescbergueda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada