La Fundació Privada Integra Pirineus, entitat arrelada a la comarca de l’Alt Urgell des de 2011, celebrarà aquest diumenge, 10 de novembre, una presentació pública que tindrà lloc a les 11 del matí a la sala la Immaculada del centre cultural Les Monges de la Seu d’Urgell.

Aquest acte públic, que és obert a tothom, té com a objectiu donar conèixer els diferents serveis que ofereix tant a institucions, entitats i empreses com al públic en general que ofereix la fundació.

L’acte l’obriran les intervencions Jesús Fierro, president del Patronat de la Fundació Integra Pirineus; Marta Lacambra, directora de la Fundació Catalunya-La Pedrera; i Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell. Tot seguit, el director de la fundació, Ignasi Amat, explicarà la tasca realitzada els darrers dos anys, així com els projectes de futur.

La part central d’aquest acte públic serà la taula rodona titulada ‘Economia social al Pirineu’ en la qual hi prendran part Isidre Esteve, president de la Fundació Isidre Esteve; i Joan Maria Sala, gerent Portal Berguedà, Empresa d’Inserció SL. La taula rodona serà presentada i conduïda per Ignasi Amat, director la Fundació Integra Pirineus.

La jornada ‘Coneix-nos!’ seguirà a les 12 del migdia a la plaça de Les Monges, on treballadors d’Integra Pirineus realitzaran tallers participatius de la feina que porten a terme, així com una demostració de treballs forestals per biomassa.

 Integra Pirineus: projecte biomassa

Dins del marc de les energies renovables, Integra Pirineus lidera una iniciativa empresarial tridimensional: mediambiental (ús energètic de la biomassa); local (gestió sostenible i prevenció d’incendis forestals); i social (recuperació d’una activitat professional amb persones amb risc d’exclusió social i amb especial atenció a les persones amb discapacitat intel•lectual i/o amb malaltia mental).

Els treballadors d’Integra Pirineus, entre d’altres, han gestionat un total de 4.000 m3 de fusta, han produït 900 tones d’estella per a biomassa i arranjat més de 200 ha de bosc per a prevenció d’incendis i recuperació i manteniment de camins.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada