Presentació d’una col·lecció de pintures del S. XVI del Museu Diocesà d’Urgell

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), a St. Cugat del Vallès, ha acollit aquesta setmana l’acte de presentació d’una col·lecció de pintures sobre tela del segle XVI, procedents de la Catedral de Sta. Maria d’Urgell i que el Museu diocesà d’Urgell ha promogut.

Les pintures representen profetes i patriarques i la seva excepcionalitat rau en el fet que són una de les poques traduccions figuratives que s’han conservat de la història antic testamentària de Jacob amb els seus dotze fills. La col·lecció destaca per ser el més antic dels cicles pictòrics, ja que podríem datar-la durant el darrer terç del segle XVI.

La Fundació Banc de Sabadell ha col·laborat en aquesta important restauració i el CRBMC ha dirigit la intervenció, i ha contribuït també en el seu finançament a través de la línia de subvencions del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

L’acte de presentació d’aquesta important restauració va ser presidit per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives; el President de Banc Sabadell, Josep Oliu; el President de la Fundació Banc Sabadell, Miquel Molins; la Directora del CRBMC, Àngels Solè; el Director de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda i va comptar amb la presència del Vicari General d’Urgell, Mn. Josep Maria Mauri; la Delegada de Patrimoni del Bisbat d’Urgell, Clara Arbués i els restauradors Maite Toneu i David Silvestre així com el Doctor en Història de l’Art de la Universitat de Girona, Joan Bosch.

Text i foto Bisbat d’Urgell