Presentació d'”Europa en l’horitzó”, a càrrec de Jaume Bartumeu

Infografia anunciant la presentació de la publicació del CERES a càrrec de Jaume Bartumeu (CERES)
Infografia anunciant la presentació de la publicació del CERES a càrrec de Jaume Bartumeu (CERES)

El proper dimecres, dia 15 de novembre, a les 19:30 hores, a la sala del Centre de Congressos d’Andorra la Vella es durà a terme la presentació de la publicació del Centre d’Estudis i Recerca Socialdemòcrata (CERES), “Europa en l’horitzó: vers una associació positiva”. L’acte consistirà en un diàleg del periodista Albert Roig amb l’excap de Govern, Jaume Bartumeu.

Amb la publicació d’aquest Quadern, el Centre d’Estudis i Recerca Socialdemòcrata ha volgut assenyalar algunes qüestions que puguin ajudar a trobar els desllorigadors dels nusos d’un afer tan difícil com essencial: la relació d’Andorra amb la Unió Europea.

“Desviació de l’autoritat estatal cap a Brussel·les, promoció de la competència exterior, discussió del monopoli dels serveis públics: les andorranes i els andorrans descobreixen amb sorpresa, i sovint amb inquietud, que establir un Acord d’associació amb la Unió Europea pot comportar que es posin en qüestió alguns dels pilars del model institucional i econòmic del país. Aquesta sorpresa i aquestes inquietuds han fet néixer entre la ciutadania unes postures defensives. La ciutadania necessita un temps raonable per a la reflexió i el debat, un temps que faci possible veure positivament aquest nou horitzó”, assenyalen els organitzadors de l’esdeveniment.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES