Presentació del llibre “Sagrada Família: Opus Magnum de Gaudí”

El proper Dilluns, dia 25 de juny, amb motiu de la celebració del naixement d’Antoni Gaudí, es presenta oficialment l’obra editorial «Sagrada Familia: Opus Magnum de Gaudí». Un monogràfic dedicat a la Basílica de la Sagrada Família, amb les més recents fotografies del temple i amb articles de Joan Bassegoda, Jordi Bonet o Etsuro Sotoo, entre d’altres. Un llibre que ha estat guardonat amb els premis: «Arts Gràfiques 2012», concedit pel Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica de Catalunya; i l’«Eska Frog Award 2012» europeu.

El proper Dilluns, dia 25 de juny, a les 11h, es presentarà oficialment al Museu Diocesà de Barcelona (edifici de la Pia Almoina) l’obra editorial «Sagrada Familia: Opus Magnum de Gaudí» (Ineditas, Barcelona, 2012). Un llibre monogràfic dedicat a la Sagrada Família i que compta amb la col·laboració de la Junta Constructora de la Sagrada Família i l’Associació d’Amics de Gaudí.

El llibre és l’últim monogràfic de la Basílica de la Sagrada Família i es mostra amb una espectacular sèrie fotogràfica de Nicolas Randall i les explicacions i articles dels més grans experts en la matèria com són: Joan Bassegoda i Nonell (ex director de la Càtedra Gaudí i President de l’Associació d’Amics de Gaudí), Jordi Bonet i Armengol (Director de les obres de la Sagrada Família i President de la RACBA Sant Jordi), Etsuro Sotoo (escultor de la Sagrada Família), Judith Urbano Lorente (Sotsdirectora de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de la UIC) i Jordi Faulí i Oller (director adjunt de les obres de la Sagrada Família), entre d’altres.

A més del llibre, també seran presentats els documentals inèdits «La Sagrada Familia» i «Gaudí humà». Dos documentals editats en DVD, amb format Full HD, per Ineditas, i produïts per Two Seconds Films.

«La Sagrada Familia» és un documental monogràfic sobre la Basílica amb imatges del temple i dels tallers i treballadors de la Sagrada Família. A més compta amb entrevistes a personalitats com Joan Bassegoda, Jordi Bonet, Jordi Faulí, Etsuro Sotoo, Cales Buxadé o José Manuel Almuzara, entre d’altres.

«Gaudí humà» és una biografia del genial arquitecte des del punt de vista humà i arquitectònic. Un exhaustiu repàs de la seva carrera i els seus mètodes de treball, fins a l’estat actual del procés endegat per l’Església per a la seva beatificació. Compta amb entrevistes a personalitats com Manuel Medarde, Tokutoshi Torii, Jordi Bonet, Judith Urbano, Joan Bassegoda o Leopoldo Gil Nebot.

Per Ineditas / ACPG – Redacció

2 comentaris

 1. D’aprofitats com aquests n’hi ha a tot arreu.
  Es una pena que no els caigui la justicia a sobre. En aquest cas ni la divina.
  Segur que si els responsables de la Sagrada Família estiguessin al corrent d’això altre gall els cantaria.
  A Andorra pocs llibres vendran, ja me n’encarrego jo.
  I al bisbat de la Seu també ho farem arribar. Monseñor Vives és el nostre copríncep i segur que molta gràcia no li farà.

 2. Aquests senyors que s’ufanen d’haver fet un llibre meravellós són uns pocavergonyes.
  Jo hi vaig donar 10 dies sencers de la meva vida per fer més de 4.000 fotografies en col.laboració amb en Nicolas Randall, de l’empresa Media Minds, i una sèrie de textos que es van confeccionar als efectes, tot per la confecció d’aquesta obra. Fets constatables i demostrables de manera objectiva.
  Vaig facilitar localitzacions impossibles d’aconseguir sense la meva intercessió i un material de primera qualitat, en línia amb el que es pot veure a la meva web: http://www.wix.com/mtnzbcn/mtnz
  A l’hora de presentar la factura pel temps esmerçat, l’editorial Inedita Blue, per mitjà del seu responsable Jesús Gadea, em va dir que no em pagaven ja que la feina s’havia encomanat a través de Ardora SL, una empresa col.laboradora en el projecte.
  Aquesta situació ha quedat oculta a tots els altres participants del projecte, la Junta Constructora, l’asociació d’Amics de Gaudí, i tots aquells fora de l’àmbit de Media Minds i Inedita Blue, malgrat les meves constants reclamacions.
  El llibre és una joia, s’ha de dir, però aquells que es posen les medalles són unes persones de molt poc fiar, sense escrúpols i sense les virtuts que tot el que envolta la Sagrada Família representa.
  El producte de la meva feina, que em correspon pel treball entregat i no cobrat, m’hauria permés d’alleugerir una mica la delicada situació econòmica que comporta estar a l’atur. En un pressupost que gira al voltant dels 100.000 euros, la meva factura és una gota d’aigua en l’immensitat de l’oceà.
  En consequència, l’avarícia i la cobdícia d’aquests “senyors” m’han perjudicat greument.
  Espero que algú ho tingui en compte abans de comprar un exemplar d’aquest llibre on ni tan sols es fa esment de la meva col.laboració mentre si és fa de persones que ni tan sols han posat un peu al temple.
  Josep Martínez – Fotògraf

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES