Presentació del llibre “Pàl·lid Plató” a Andorra la Vella

Targeta anunciant la presentació del llibre "Pàl·lid Plató", d'Enric Virgili (Medusa)
Targeta anunciant la presentació del llibre “Pàl·lid Plató”, d’Enric Virgili (Medusa)

Després de vuit anys d’expectació, l’escriptor i professor de secundària català, Enric Virgili, conegut pel seu estil literari únic i les seves obres que es distancien de la norma, el 30 d’octubre va tornar amb “Pàl·lid Plató”. Va trencar el silenci a la llibreria La Documenta, de Barcelona, juntament amb el reconegut poeta i antic editor Jordi Cornudella. Ara, el proper dissabte, dia 20 de gener, a les 12 hores, presentarà el seu llibre, al costat de David Gálvez, escriptor i actual editor, a la llibreria La Trenca d’Andorra la Vella (Plaça Rebés, 4).

Pàl·lid Plató és un llibre compost de cinc capítols que es connecten entre ells per múltiples ressonàncies. El personatge protagonista experimenta diferents metamorfosis que arriben a l’extrem d’imitar la veu del grafòman Agustí Esclasans i d’encarnar-se en Heinrich Himmler, de visita a Barcelona. També descobreix i lamenta una obra d’un suposat amic seu, probablement fruit de la seva imaginació, que versa sobre diversos passatges de les obres de Plató. Aquesta complexa obra es converteix en una experiència inquietant i hilarant alhora, fusionant el sublim amb el ridícul. Recomanen Pàl·lid Plató als seguidors de Virgili tant com a als amants de la literatura que busquen experiències fora de norma.

Fa 83 anys, el 23 d’octubre de 1940 aterrava a l’Aeroport del Prat, procedent de Madrid, l’avió on viatjava el Reichsfürer de les SS i cap de la policia alemanya Heinrich Himmler. L’estada de Himmler va començar al Poble Espanyol gaudint d’un acte folklòric. A la tarda va visitar el Monestir de Montserrat i encara va tenir temps de sopar al Saló de Crònique. Aquest episodi és narrat de manera magistral a ‘Pàl·lid Plató’, travessant les fotografies del viatge de Himmler i creant una narrativa que farà riure per sota el nas.

«Virgili és definitivament un autor a descobrir per la gran majoria de lectors catalans.»

Sidro de Creuvell · Núvol · 2015

Enric Virgili, nascut a Barcelona el 1965, és un escriptor i professor de secundària català. La seva primera obra, Mamut (2004), va guanyar el Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. A més, ha publicat Peu de rei (2006), un altre llibre de poesia, així com tres obres de narrativa breus i exquisides: Betum (2007), Brunilda (2010) i La visita (2015).

Tot i ser un autor que publica de forma esporàdica, Enric Virgili és ben conegut dins del cercle de la crítica literària catalana, gràcies a les seves obres que desafien les convencions i ofereixen perspectives literàries úniques.

TOTES LES NOTÍCIES