Caplletra-Beatus-catàlegEl proper dissabte 20 de febrer, a les 19 hores es presentarà a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell el catàleg de l’exposició Lletres d’Ahir i d’Avui al Bisbat d’Urgell que des de el mes de juliol de 2015 es pot visitar al claustre de la catedral de Santa Maria d’Urgell.

L’exposició i el catàleg són una obra coral fruit de la col.laboració entre el Col.legi de Dissenyadors Gràfics de Catalunya, impulsor del projecte, el Museu Diocesà d’Urgell i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell, en la que han participat més de 30 col.laboradors i 8 institucions que han donat suport al projecte.

La publicació, de 304 pàgines, redactada en 3 idiomes i amb una acurada edició, aplega un total de 691 fotografies seleccionades d’entre les més de 6.000 imatges que integren el projecte expositiu. Cal destacar la reproducció de 211 lletres capitals del Beatus de la Seu d’Urgell així com centenars d’altres fotografies relatives a elements patrimonials com el Missal de Galceran de Vilanova, el Llibre de les Usances de la Seu d’Urgell o les Homilies d’Organyà.

A més a més, la publicació recull centenars d’altres imatges de lletres i detalls tipogràfics que es poden trobar en àmbits tan quotidians com carrers, façanes, rètols, segells, etc.

El catàleg és un recorregut visual i sensorial pel ric patrimoni Iletrístic que atresora la Seu d’Urgell, la comarca de l’Alt Urgell i, per extensió, la diòcesi d’Urgell. L’objectiu de l’exposició i catàleg és posar en valor la lletra en el seu marc cultural, humà i paisatgístic.

La publicació es podrà adquirir a partir del proper dilluns 22 de febrer a les llibreries de la Seu d’Urgell, el Museu Diocesà d’Urgell i l’oficina de turisme de la Seu d’Urgell.

En la presentació del catàleg hi intervindran el senyor Jesús del Hoyo, degà del Col.legi de Dissenyadors Gràfics de Catalunya i director del projecte, Clara Arbués, delegada de Patrimoni del Bisbat d’Urgell i Julio Quílez, director de l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell. Tot seguit, es portaran a terme les conferències de les dissenyadores responsables de la investigació del projecte expositiu Cristina Simon, Aprendre a mirar la lletra… la lletra com a imatge, i Cristina Flórez, Nuevas tecnologías. Diferentes tipos y maneras.

Finalment, com a activitat complementària de la presentació del catàleg, el mateix dissabte 20 de febrer a les 11 hores, es durà a terme un taller familiar al Museu Diocesà d’Urgell sota el títol Descobrim la riquesa de les lletres que posarà a l’abast de tothom la lletra ornamentada. El taller s’iniciarà amb el joc lletra on ets? al voltant d’un recorregut de descoberta per les sales del Museu i finalitzarà amb la creació d’una lletra medieval inspirada en les lletres del Beatus, mitjançant les tècniques pictòriques i del collage. L’activitat va dirigida a nens i nenes de 6 a 12 anys acompanyats d’un adult, amb un màxim de 12 infants. Les places són limitades (es recomana inscripció prèvia trucant al tel. 973350054) i el preu és de 3 euros per nen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada