benvingudes

El Departament de Patrimoni Cultural presentarà el proper 3 de desembre a les 19 h el catàleg imprès de l’exposició Benvingudes a casa vostra! Les obres d’art patrimonials fora d’Andorra, a la Sala d’exposicions del Govern (C. Bonaventura Riberaygua, 5, d’Andorra la Vella).

Amb motiu d’aquesta presentació, tindrà lloc la conferència L’art medieval d’Andorra: visions d’un patrimoni comú, a càrrec de Jordi Camps i Sòria (conservador en cap de l’Àrea d’art medieval) i Gemma Ylla-Català i Passola (tècnica de la Col·lecció d’art romànic), ambdós del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

El catàleg amplia els diversos temes que es tracten a l’exposició, començant per una contextualització històrica del principi del segle XX a Andorra (El patrimoni perdut, de M. Jesús Lluelles Larrosa); seguint amb la visió del procés que han seguit les obres d’Andorra que es conserven al Museu Nacional d’Art de Catalunya (Episodis Andorrans de les col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya, de Gemma Ylla-Català); una ràpida visió de la pintura romànica a Andorra (Un panorama sobre la pintura romànica a les valls andorranes, de Cristina Tarradellas); el final del romànic (La pintura romànica dels monuments andorrans entorn del 1200, de Jordi Camps); la pintura gòtica als Pirineus i Andorra (De pintura gòtica als Pirineus. El Mestre d’All i els seus vestigis andorrans, de Cèsar Favà); els retaules de Sant Miquel de Prats i de Sant Joan de Caselles (de Joan Bosch) i la història del retaule de Prats (De fusta i or …, de Gemma Martín); la conservació del patrimoni cultural (Una qüestió de consciència, de significat cultural i de participació ciutadana, de Berna Garrallà); i l’estudi aprofundit dels materials i la restauració de les pintures murals de Sant Romà de les Bons (de Paz Marqués i Núria Oriols) i les biografies dels personatges protagonistes d’aquesta història del principi del segle XX (de Mireia Berenguer).

La mostra Benvingudes a casa vostra! Les obres d’art patrimonials fora d’Andorra es podrà veure fins l’11 de gener.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada