catazubiAquest matí ha tingut lloc al CETAP-Telecentre de la Seu d’Urgell la sessió informativa sobre el programa CATAZUBI de formació professional dual remunerada a Alemanya. A la jornada, que ha estat presentada per l’empresa Bridge for Mobilit, hi han assistit 20 joves pirinencs dels 30 que s’hi havien inscrit per conèixer de primera mà aquest programa. Els joves que no hi han pogut ser presencialment ho podran fer a través de la pàgina web www.b4m.cat (amb el codi catazubi-seu-17314).

Recordem que la sessió estava adreçada a tots els i les joves de l’Alt Pirineu i Aran d’entre 18 i 30 anys de nacionalitat europea, amb l’ESO o un cicle formatiu mitjà o superior i en situació d’atur.

Els responsables de l’empresa Bridge for Mobilit han explicat tot el què cal saber sobre aquest projecte: totes les professions en detall; el què significa estudiar, viure i treballar a Alemanya; avantatges i inconvenients; i com funciona el procés de selecció per escollir els joves i les joves per aquesta iniciativa.

Entrevistes

A partir d’avui mateix i fins el 25 de març, els i les joves interessats en prendre part en aquest programa de formació professional dual remunerada a Alemanya podran inscriure’s per accedir a les entrevistes que tindran lloc el pròxim 2 d’abril. Els dubtes que sorgeixin es poden fer arribar a través del web i el mateix dia de l’entrevista seran resolts.

Cal recordar que en el procés d’inscripció els candidats podran triar fins a 3 professions en ordre de preferència, coneixeran les ubicacions exactes disponibles i hi trobaran la descripció exacta de cadascuna de les professions que s’ofereixen.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Meritxell Planes, ha manifestat al respecte que “esperem aconseguir un grup de mínim 15 joves del Pirineu que estiguin interessats en aquest programa de FP dual remunerada, que combina la formació professional amb l’aprenentatge pràctic en empreses, i concretament a Alemanya”. Planes també ha volgut agrair a l’Associació Catalana de Municipis i a l’empresa Bridge for Mobility, promotors d’aquest programa, per haver donat l’oportunitat als joves pirinencs de poder participar-hi.

Cal destacar també que la Seu d’Urgell ha estat seleccionada, entre deu municipis més de Catalunya, per poder prendre-hi part.

En què consisteix CATAZUBI 2014

Els i les joves seleccionats pel programa realitzaran un curs intensiu d’alemany a la Seu d’Urgell durant els mesos d’abril i maig, per assolir un B1, i pràctiques a Alemanya durant els mesos d’agost i setembre.

Els que finalment acabin sent seleccionats començaran el programa de FP entre els mesos d’octubre i novembre. Els àmbits professionals són variats: sector mecànic, restauració i sociosanitari. La FP és remunerada, és a dir, es cobrarà 818€ nets mensuals, durant un període de 3 anys. L’única despesa inicial que tindran els joves serà la bestreta que hauran d’avançar per al curs d’idiomes que està inclòs al programa, i que serà retornada una vegada es finalitzi el curs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada