Preparen a les Valls d’Aguilar la Pujada Groga al cim de Sant Quiri

El col·lectiu Veïns Grocs de les Valls d’Aguilar organitza aquest diumenge dia 17, al matí, la Pujada Groga al cim de Sant Quiri. L’activitat coincidirà amb la celebració del tradicional Aplec a l’ermita de Sant Quiri, que habitualment també és la meta de la cursa de muntanya vertical organitzada cada any al municipi.

L’activitat té el suport de l’ANC i Òmnium de l’Alt Urgell. La trobada al cim per als participants serà a la una del migdia, tot i que es recorda que, per als qui hi vulguin ser abans, a les 12 del migdia ja es farà la missa de l’aplec. Per això, s’aconsella ser-hi abans de les 12 o bé arribar al cim en silenci. Els organitzadors també recomanen venir amb alguna peça de roba de color groc, atès que l’acte servirà per reivindicar l’alliberament dels presos polítics catalans i el seu retorn a casa.

Autocar des de la Seu

Paral·lelament, l’ANC Alt Urgell organitza aquesta setmana un autocar per assistir a la manifestació multitudinària prevista per aquest dissabte a Pamplona per exigir l’alliberament dels joves d’Altsasu (Navarra) condemnats per un presumpte enfrontament en un bar amb agents de paisà de la Guàrdia Civil. La polèmica sentència del procés judicial, en què els detinguts havien estat acusats inicialment de terrorisme i han empresonats preventivament durant més d’un any i mig, ha provocat una onada de solidaritat que ha portat a la convocatòria d’aquesta protesta, prevista per aquest dissabte, dia 16, a les 5 de la tarda i que arrencarà des de l’estadi del Sadar.

El bus sortirà el mateix dia a les 6 del matí des de l’estació d’autobusos de la Seu i, en funció de la demanda, farà parada en d’altres poblacions de l’Alt Urgell. El preu de la inscripció és de 30 euros i es pot confirmar fins aquest divendres a través del telèfon 605837480.