Per quaranta-setè any consecutiu, la capital tornarà a celebrar la tradicional Escudella de Sant Antoni, organitzada pel Comú de la Parròquia i la Confraria d’Escudellaires d’Andorra la Vella, el proper diumenge, 17 de gener, diada de Sant Antoni Abat, a la plaça Guillemó. Una tradició multisecular, que van fer reviure una colla d’amics de l’avinguda Meritxell, anomenats Ton, l’any 1969, quan van decidir instal·lar una fogaina davant del restaurant La Truita i oferir a la població un tast d’aquesta menja, reina de la gastronomia autòctona, precisament el dia de la seva onomàstica.

Com ja és de costum, el dia assenyalat, al punt de la una del migdia, l’Arxiprest de les Valls beneirà les fogaines, acompanyat de les autoritats comunals; i a dos quarts de dos, tot estarà a punt de solfa per servir milers de racions d’escudella als assistents.

Els preparatius de les menges

Anteriorment, el divendres a mitja tarda, totes les escudellaires titulars de la Confraria es trobaran per preparar “Lo mandongo”.

Pelaran les trumfes i les trencaran en daus, esmicolaran les cols, tallaran carbasses, porros, carrotes i api, i ho faran bullir, juntament amb els cigrons i les mongetes, l’arròs i els fideus, dividint-ho tot a parts iguals per a introduir-ho en cada fogaina. Igualment, adobaran les mandonguilles, la careta de porc i talls de vedella, les donges i les bringueres, botifarra blanca i botifarra negra, i els ossaments per al caldo – carcanades de gallina i ossos de pernil -.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada