agressio
Preocupació entre la comunitat jueva per l’agressió xenòfoba a un jove andorrà de vint-i-un anys. L’Associació Cultural Israelita de les Valls d’Andorra, que agrupa el col·lectiu de jueus del país, es mostra afectada pel cas que, segons diuen, seguiran de ben a prop. L’agressió, que va ser denunciada a la policia dilluns passat tindria, segons ha explicat la família de la víctima, un transfons xenòfob.

L’agressió es va produir a la sortida d’un conegut local nocturn de la Massana el 18 d’abril passat i, segons ha denunciat la família, el noi hauria estat atacat per la seva condició de jueu.

Segons el pare de la víctima, el seu fill va ser increpat per un grup de joves, un dels quals s’hauria autodefinit com a “nacionalsocialista”. L’agressió va provocar que el noi hagués de ser hospitalitzat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i després a l’Hospital de la Vall d’Hebron per ser atès de les ferides a la cara provocades per la baralla.

El cas preocupa el col·lectiu de jueus d’Andorra, per la gravetat de les lesions sofertes pel noi, i pel rerefons xenòfob de la qüestió. El col·lectiu es reunirà aviat per decidir com actuarà i seguirà de molt a prop un tema que no estan acostumats a tractar a Andorra.

Dilluns van declarar dos dels agressors, però només un, andorrà de 28 anys, va ser detingut i, posteriorment, posat en llibertat amb càrrecs i segons va assegurar el pare, després de fer efectiva una fiança de tres mil euros.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada