Preocupació de transportistes i constructors pels efectes de la vaga de funcionaris

Preocupació entre els agents econòmics per l’afectació que pugui tenir la vaga. L’Associació de Transportistes demana que no es dificulti el pas de mercaderies per la frontera per evitar-ne bloqueig. Els contractistes d’obres, per la seva banda, esperen que l’aturada no provoqui problemes en els tràmits administratius.

Habitualment, el pas de transportistes i mercaderies per la duana i la burocràcia associada a la importació i exportació de productes no és senzilla. Ho considera el gerent de l’Associació de Transportistes i Carburants, Víctor Filloy. Per això, creu que la vaga de funcionaris pot tenir un impacte negatiu per al sector.

Els transportistes entenen les reivindicacions del funcionariat, però demanen que es compleixin els serveis mínims que s’estableixin, especialment a la duana. En cas contrari, els camions de mercaderies podrien quedar-se bloquejats a la frontera i això provocaria la pèrdua dels productes frescos i llargues retencions a la carretera. Un problema que es podria veure agreujat per coincidir en temporada d’hivern i les habituals cues d’entrada i sortida del país amb l’augment de l’afluència de turistes. El sector està preocupat també pels tancaments de la frontera amb França per causes meteorològiques. Asseguren que amb la situació que s’ha viscut els darrers dies no poden plantejar alternatives de transport per les carreteres franceses.

Recels també entre els constructors d’obres. Des d’Acoda apunten que la vaga pot suposar un perjudici pel desenvolupament del sector. Especialment, en temes administratius. Víctor Filloy considera que l’aturada podria provocar el bloqueig, per exemple, en la gestió de permisos d’obres o l’execució de nous projectes. Això podria derivar en un ajornament de les obres i possibles sancions per als contractistes.

Per altra banda, de moment, els grans centres comercials no creuen que la vaga puguin tenir una gran afectació en el seu dia a dia, tot i que es mostren prudents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada