El  Partit Socialdemòcrata ha rebut amb una gran preocupació les informacions aparegudes en diversos mitjans de comunicació on s’afirma que l’actual cap de Govern, Toni Martí, va percebre l’any 2009, quan era cònsol major d’Escaldes-Engordany, xifres importants de diners per treballs realitzats com a arquitecte. Les notícies sobre aquesta tasca externa al comú generen molts dubtes i, per això, hi ha la previsió de demanar més dades sobre l’assumpte i també explicacions, sigui a la mateixa corporació o en seu parlamentària.

Les informacions publicades asseguren que Martí hauria cobrat l’any 2009 uns 345.000 euros de la família Cierco, antics màxims accionistes de BPA, per la construcció de l’edifici Calam. Els mitjans citen com a font un informe d’auditoria fet per PriceWaterhouseCoopers inclòs al sumari del cas que investiga les activitats del banc intervingut. Cal tenir en compte que aquest immoble està situat a Escaldes-Engordany i, per tant, part dels permisos per a la seva construcció van ser atorgats pel mateix comú escaldenc.

Des del PS, sobta una xifra tan elevada d’honoraris tenint en compte, a més, que es tractaria d’una tasca que va compatibilitzar amb el seu càrrec com a cònsol major, que ocupava des de l’any 2004. Les informacions generen a la formació importants dubtes i preocupació per les implicacions que pot tenir aquesta actuació tant a nivell ètic com de responsabilitats, així com per si s’ha pogut incomplir l’article 391 del Codi Penal, que es refereix a la intromissió d’interessos privats en la funció pública.

Per això, ja es treballa en possibles actuacions com ara la petició dels projectes de construcció i arquitectònics que van ser aprovats des de la corporació durant l’etapa de Martí com a cònsol. També hi ha la voluntat de demanar explicacions, sigui per part dels representants de PS+Independents al comú o per part dels consellers generals.

Les informacions aparegudes, s’entén des del PS, també poden contribuir, malauradament, a incrementar la mala publicitat que, en els darrers temps, estan generant les actuacions d’alguns polítics de Demòcrates per Andorra (DA). Així, es posa en relleu que són molts els ciutadans que tenen una important desconfiança vers la classe política, situació que fets com els anteriorment comentats no ajuden a millorar.

Text: PS. Imatge Ok Diario

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada