Els primers saigs, Xavier Granyó, Goretti López i Lourdes Alonso, han pres possessió, aquest divendres, de les seves noves funcions, després d’haver assolit amb èxit el procés de selecció i de formació.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha felicitat els nous saigs i els ha expressat la confiança en que estaran a l’alçada de les expectatives.

Espot ha remarcat que els tres saigs són professionals liberals que han apostat de per l’exercici d’una nova professió com és la d’executor privat de sentències, convertint-se així en professionals de dret però investits alhora de funció pública i autoritat per procedir a l’execució forçosa de les resolucions judicials de les jurisdiccions civil i administrativa i dels actes administratius.

Aquesta nova figura, a més, és una de les pedres angulars de la reforma de l’administració de Justícia, que té com a objectiu descongestionar la Batllia i crear un cos especialitzat i altament tècnic per executar les sentències.

Els primers saigs Xavier Granyó, Goretti López i Lourdes Alonso han pres possessió aquest divendres de les seves noves funcions després d’haver assolit amb èxit el procés de selecció i de formació. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha felicitat els nous saigs i els ha expressat la confiança que estaran a l’alçada de les expectatives.

Espot ha remarcat que els tres saigs són professionals liberals que han apostat per exercir com a executors privats de sentències, convertint-se així en professionals de dret però investits alhora de funció pública i autoritat. Els saig podran procedir a l’execució forçosa de les resolucions judicials de les jurisdiccions civil i administrativa, així com també dels actes administratius. Espot ha manifestat que “estic convençut que tot això serà un èxit i que les resolucions administratives i judicials s’acabaran fent complir.”

Dilluns començaran a treballar els saigs amb el traspàs d’expedients dels diferents òrgans i el ministre ja ha avançat que d’entrada “tindran un volum de feina important perquè les noves execucions que se sol·licitin es derivaran cap a ells”, i ha afegit que les resolucions administratives del Govern també passaran a mans del saig “fins que no hi hagi la consolidació de l’Agència Tributària única”.

Respecte l’endarreriment dels expedients que es viu en els òrgans judicials, Espot ha assenyalat que amb la delegació de funcions i l’agilització que es proposa amb aquesta nova figura es garantirà la tutela judicial efectiva i que “els nostres ciutadans no volen sentències molt maques si aquestes no es poden acabar fent complir”.

Espot ha qualificat la constitució del saig com “una de les pedres angulars de la reforma de l’Administració de Justícia”, amb l’objectiu de descongestionar la Batllia.

S’activa a partir de dilluns, segons les disposicions, en els expedients judicials on s’hagi decretat embargament, i d’altres d’administratius que es podran retornar als òrgans administratius que podran adreçar-se al saig, així com els particulars que podrien fer el mateix per recórrer al saig en el cas de les decisions que no s’hagin acomplert.

(Foto: ANA)

1 comentari

  1. A mi la senyora Alonso en va portar un cas que no he cobrat ni una peseta. Ella si va cobrar totalment la seva minuta i per ella era un fracás profesional el no cobrar el seu client.
    Ara q té el càrrec espero q mirin el meu cas. Per la meva part continuó a Batllia per una sentencia Civil no cobrada, he passat a fer una denuncia Penal que esta aceptada a tràmit pero han passat 2 anys i encara soc a espera Judici Penal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada