Prendre apunts ajuda a reforçar l’atenció en allò que diu el professor. El mètode de prendre apunts 5R o 6R (Cornell Note Taking System):

Cada fulla per prendre apunts es divideix en tres zones: la columna d’apunts, columna d’observacions i part de sota per a un resum.

• Registreu. A la columna d’apunts, registreu tantes idees significatives com pugueu. Utilitzeu frases telegràfiques però, escriviu de manera llegible.

• Resumiu. Després de classe, resumiu les notes escrivint a la columna d’observacions paraules clau o frases curtes. Resumir clarifica significats, revela relacions, estableix continuïtat, i consolida la memorització.

• Reciteu. Tapeu la columna d’apunts i, mirant les paraules i les frases en la columna d’observacions, reciteu en veu alta i amb les vostres pròpies paraules el tema.

• Reflexioneu. El Professor Hans Bethe, físic nuclear i Premi Nobel afirma, “…la creativitat ve només amb la reflexió”. Heu de reflexionar fent-vos preguntes com: quin és el significat d’aquests fets? En quin principi es basen? Com els integro amb allò que ja sé?

• Reviseu. Passeu deu minuts cada setmana repassant les notes, així podreu retenir molt millor el seu contingut de cara als exàmens.

• Recapitulació. Deixeu un espai al final de cada fulla per a una síntesi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada