Preestrena accidentada de l’espectacle “Rebel” del Cirque du Soleil

Compte enrere per a l’estrena oficial de “Rebel”. Aquest divendres s’ha fet la preestrena del nou espectacle del Cirque du Soleil davant d’uns 1.500 veïns i comerciants de la zona. Una mica accidentada a causa de la caiguda d’un dels acròbates. Malgrat això, el muntatge està a punt per començar a caminar un any més, però amb el seu futur a l’aire.

Unes 1.500 persones del sector turístic i veïns han estat els primers de veure “Rebel”. Han assistit com a convidats a l’assaig general de l’espectacle del Cirque du Soleil. Una preestena accidentada, ja que no feia ni un quart d’hora que havia començat que un dels artistes ha hagut de ser retirat amb llitera per una caiguda. Per sort ha quedat en un ensurt i la funció s’ha reprès entre aplaudiments del públic.

L’estrena oficial serà aquest dissabte, quan 5.000 persones ompliran l’envelat del Parc Central. Serà la primera funció de les 22 que hi haurà fins a finals de juliol, un mes de temporada baixa i que el Cirque permet atraure visitants d’arreu, amb la seva proposta exclusiva per al Principat.

El director general d’Andorra Turisme assegura que és una garantia d’èxit i que no es pot discutir el model mentre aconsegueixi un 90% d’assistència i una valoració d’excel·lent. Ara bé, ha deixat el seu futur a l’aire.

Betim Budzaku ha recordat que és un espectacle car i que necessita molta negociació, a més d’una exclusivitat. “La gent sinó no vindria des de Barcelona, des de Toulouse o des d’altres llocs de Catalunya o d’Espanya”, ha apuntat. Així mateix, ha avisat que hi ha altres elements que fan molt més difícil la negociació. “Nosaltres tenim la responsabilitat provisional i moral de buscar altres alternatives si no podem continuar amb el Cirque”, ha afegit.

Budzaku ha dit que caldrà esperar entre 10 o 15 funcions per valorar la resposta de públic i ha negat una baixada important d’ocupació hotelera. Creu que el model del circ encara té recorregut després de 7 anys i l’objectiu no és superar els més de 105.000 espectadors de l’any passat.

“És irrellevant si n’hi ha 3.000 més o 3.000 menys”, ha dit el director general d’Andorra Turisme, remarcant que l’important és que la valoració de l’espectacle sigui bona, que el 80% de les persones que venen a veure l’espectacle fan nit al país i que més del 80%, també, venen per veure el Cirque du Soleil. “I aquesta és la tendència que hem de seguir”, ha conclòs.

Tots aquells que vagin a veure “Rebel”, es trobaran amb un espectacle d’una hora on les acrobàcies i les cançons més conegudes de grans veus masculines del món de la música com Marc Anthony, Jacques Brel o Bob Marley seran protagonistes.