Predir els gols

disney

Cada cert temps és freqüent veure notícies com la següent que amenaça amb produir una veritable revolució que tot el canviï però que en realitat s’acosten més a l’humor que a un altre àmbit del periodisme. Aquesta vegada el mèrit se l’emporta l’empresa Disney Research.

Recentment la firma ha dictaminat que el futbol no té res de atzarós. En contra del que diu la frase popular, el futbol no és així.

Segons la firma que forma part de la factoria de dibuixos animats, tots els gols es podrien predir mitjançant la complexa enginyeria de programari informàtic. Segons ha publicat el portal de tecnologia Omicrono el programa dissenyat per Patrick Lucey és capaç d’analitzar els moviments de tots els jugadors que hi ha al camp i com es relacionen amb la resta dels jugadors per saber com actuaran en cada moment. Òbviament l’estudi menysprea qualsevol àpex d’intel·ligència emocional com ara l’estat d’ànim del jugador o la influència del públic. Amb tot Disney ha acabat dictaminant que el 14,87 per cent dels atacs acaba en gol mentre que el 8,97 per cent dels córners acaba en la mateixa destinació.

Les investigacions que volen entendre als éssers humans com si fossin un simple nombre no s’adonen que la grandesa d’aquests éssers és la imperfecció.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció