Prealerta per ventades fortes aquest dimarts al vespre

Avís taronja per fortes ventades i calor extrema (Servei Meteorològic)
Avís taronja per fortes ventades i calor extrema (Servei Meteorològic)

El Departament de Protecció Civil ha activat una prealerta després que el Servei Meteorològic hagi emès aquest dimarts al matí l’avís taronja per un episodi de vent que es preveu que es produeixi, aproximadament, entre les 18 i les 21 hores d’aquest dimarts, dia 11 de juliol.

D’aquesta manera, i tal com detalla el Servei Meteorològic, la calor extrema farà créixer nuclis convectius a la Península que es preveu que arribin a última hora de la tarda o al vespre al Principat, de forma breu però violenta. Aquests nuclis tempestuosos poden comportar fenòmens extrems en forma de ràfegues de vent i activitat elèctrica que podria arribar a ser seca. Es preveuen ràfegues de 100 km/h als fons de vall i 120 km/h als cims.

Davant del fenomen, es recomana a la població que retiri i asseguri els objectes dels balcons i terrasses que puguin caure, que es tanquin i assegurin portes, finestres i tendals, així com abaixar les persianes durant els episodis de vent, evitar activitats a l’exterior en zones de muntanya i extremar la precaució en general. Es poden consultar les indicacions habituals de Protecció Civil i de Mobilitat a  https://www.protecciocivil.ad/info-riscos (en aquest cas a l’apartat ventades) i a les xarxes socials. Així mateix, també es recomana seguir l’evolució meteorològica a www.meteo.ad.

Els Departaments del Govern pertinents (Servei Meteorològic, Protecció Civil, Mobilitat i Cossos Especials) romanen atents a l’evolució d’aquest front.

TOTES LES NOTÍCIES