Prealerta per un episodi de vent i tempestes aquest diumenge

Prealerta per un episodi de vent i tempestes aquest diumenge
Es demana la màxima precaució davant l’avís taronja (Govern d’Andorra)

El Departament de Protecció Civil ha activat una prealerta després que el Servei Meteorològic hagi emès aquest diumenge al matí l’avís taronja per un episodi de vent i tempestes. Es preveu que aquesta tarda l’activitat convectiva prengui un caràcter més violent que els darrers dies, provocant diversos episodis tempestuosos durant la tarda. El Servei de Meteorologia apunta que l’episodi que es preveu més violent sigui el primer, que pot aparèixer de manera sobtada.

Així, el vent pot arribar a ràfegues de 100km/h i pot ploure amb intensitat, acumulant entre 10 i 15 mm d’aigua en 30 minuts i fins a 40 mm en total. El Departament de Protecció Civil recomana a la població que retiri i asseguri els objectes dels balcons i terrasses que puguin caure, que es tanquin i assegurin portes, finestres i tendals així com abaixar les persianes durant els episodis de vent, evitar activitats a l’exterior en zones de muntanya i extremar la precaució en general.

Es poden consultar les indicacions habituals de Protecció Civil i de Mobilitat a https://www.protecciocivil.ad/info-riscos i a les xarxes socials i seguir l’evolució meteorològica a www.meteo.ad.

[do_widget id=category-posts-pro-64]